Απολύει το 20% του προσωπικού
Η Intel ετοιμάζεται να απολύσει πάνω από το 20% του εργατικού δυναμικού της, που σήμερα ανέρχεται σε 108.000 άτομα, σε μια κίνηση για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δραστηριοτήτων της στην κατασκευή μικροτσίπ, σύμφωνα με το Bloomberg News. Οι απολύσεις σηματοδοτούν σημαντικό βήμα υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Λιπ-Μπου Ταν, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία
Τον στόχο να αποπληρώσει η Ελλάδα τα δάνεια του πρώτου μνημονίου νωρίτερα από το 2041 διατύπωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης από την έδρα του ΔΝΤ όπου βρίσκεται για την εαρινή σύνοδο του Ταμείου. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, ανήμερα της 15ης επετείου προσφυγής της Ελλάδας στα μνημόνια, σημείωσε ότι «τα δάνεια του ΔΝΤ έχουν αποπληρωθεί τρία χρόνια πριν. Πρέπει να αποπληρώσουμε και τα δάνεια του πρώτου μνημονίου, και θέλουμε να το κάνουμε 10 χρόνια νωρίτερα», για να προσθέσει ότι «μειώνοντας το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα που δημιουργούμε φτάνουν γρηγορότερα και καλύτερα στην κοινωνία». Χθες ο έλληνας υπουργός ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τίτλο «Δρόμοι προς την Επιτυχία», όπου παρουσίασε την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Σήμερα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Την ίδια ημέρα ο υπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Foreign Policy Solution Summit, όπου θα συνομιλήσει με τον εκδότη του περιοδικού, Αντριου Σόλινγκερ. Στη συνέχεια, σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης (think tank) Atlantic Council θα συζητήσει με τον Τζος Λίπσκι, ανώτερο διευθυντή του AC GeoEconomics Center. Αύριο ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα συμμετάσχει στην υπουργική ολομέλεια της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής του ΔΝΤ. Στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμους εκπροσώπους τραπεζικών και επενδυτικών ομίλων.
Νέες μειώσεις φόρων τον ΣεπτέμβριοΜε το βλέμμα στραμμένο στους φορολογουμένους με μεσαία εισοδήματα βρίσκεται η κυβέρνηση και ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε χθες νέες μειώσεις φόρων, λέγοντας ότι τον Σεπτέμβριο «θα ανακοινωθούν παρεμβάσεις για τη μείωση της φορολογίας κυρίως για τη μεσαία τάξη και τους συνεπείς φορολογουμένους». «Δίνουμε όσα αντέχουμε» ανέφερε μιλώντας στον Σκάι για τα νέα μέτρα στήριξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ενοικιαστές, προσθέτοντας ότι «δεν ανακαλύψαμε κανένα “λεφτόδεντρο”. Οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν είναι αποτέλεσμα της δουλειάς της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια. Της ανάπτυξης της οικονομίας, της συστηματικής προσπάθειας για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής που την τελευταία διετία είχε τα περισσότερο ορατά αποτελέσματα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Και της αύξησης των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές παρά τη μείωση των συντελεστών, εξαιτίας της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας που αποκάλυψε μαύρη και υποδηλωμένη εργασία».
Νέα ήθη στους δρόμουςΗ ψηφιοποίηση των πληρωμών είναι πλέον πραγματικότητα και φέρνει απτά αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, και στα οικονομικά του κράτους, όπως φάνηκε από το υπερπλεόνασμα του 2024. Η ολοένα μειούμενη χρήση μετρητών όμως έχει συνέπειες στους κάθε λογής ανθρώπους που βλέπουμε σε δρόμους και πεζοδρόμια: μουσικούς δρόμου, μικροπωλητές, επαίτες… Τελευταία, λοιπόν, βλέπω μουσικούς του δρόμου να έχουν ένα χαρτόνι δίπλα στο καπέλο για τα ψιλά. Δεν λέει «πεινάω», «ελεήστε με» ή κάτι παρεμφερές, αλλά αναγράφει έναν αριθμό τηλεφώνου, προκειμένου οι περαστικοί που δεν έχουν κέρματα να στείλουν το κατιτίς τους μέσω IRIS!
Αναβαθμίσεις τραπεζώνΣε συνέχεια της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας, ο οίκος αξιολόγησης Standard&Poor’s αναμένεται να αναβαθμίσει και τις συστημικές τράπεζες. Ετσι, το πιθανότερο σενάριο είναι να τοποθετήσει και τις Alpha Bank και Πειραιώς στην επενδυτική βαθμίδα με ΒΒΒ-, αλλά και να «σπρώξει» τις ΕΤΕ και Eurobank στο ΒΒΒ, δηλαδή στο δεύτερο «σκαλοπάτι» εντός επενδυτικής βαθμίδας. Την ίδια στιγμή η Goldman Sachs ανέβασε τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των Eurobank και Πειραιώς σε υψηλότερα επίπεδα, βασιζόμενη στην ανθεκτικότητα που επιδεικνύουν στα έσοδά τους. Θετική άποψη για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών τραπεζών όσον αφορά την άντληση κεφαλαίου από τις αγορές εκφράζει και η DBRS, ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας στις αγορές των ΗΠΑ.
500 εκατ. ευρώ με κόστος 1,90%Διενεργήθηκε χθες δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,90%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,01 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,03 φορές. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των βασικών διαπραγματευτών της αγοράς (primary dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 25η Απριλίου 2025. Εγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατ. ευρώ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μαφιόζικη επίθεση στο Χαλάνδρι: Ο Γιώργος Μοσχούρης το θύμα – Είχε εμπλακεί στη Greek Mafia
- Εκμηδενίζεται η «προσωπική διαφορά» για 100.000 συνταξιούχους και θα μειωθεί για άλλους 450.000
- Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι – Ένας άνδρας νεκρός έξω από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο
- Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μόλις 19 μπουκιές δημοφιλούς «υγιεινού» φαγητού την εβδομάδα μπορεί να σας σκοτώσουν
- Πρόβλημα και στο μάτι του Άρη Μουγκοπέτρου: Βλέπει μόνο στο 10% – «Μονόδρομος η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας»
- Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Πληροφορίες για έναν νεκρό
- Πόρος: Συνελήφθη ο ανήλικος που πέταγε κροτίδες στα πόδια ηλικιωμένης
- Πετάτε χρυσό 22 καρατίων στα σκουπίδια χωρίς να το καταλαβαίνετε - Οι ειδικοί προειδοποιούν
- Ανδρικό αντισυλληπτικό διαρκεί τουλάχιστον δύο χρόνια και λέγεται… Αδάμ
- Ο πρόεδρος της ολλανδικής Βουλής προτείνει διαίρεση του Βελγίου: Τι ζητά για Φλάνδρα, Βαλλωνία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Απολύει το 20% του προσωπικού
- Τώρα σωθήκαμε…
- Κωνσταντινούπολη: Οι εκτιμήσεις των ειδικών για ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα
- Η πρώτη περιοδεία της Αναστασίας σε Αμερική και Καναδά είναι γεγονός!
- Περιφερειακή Υμηττού: Οδηγός έτρεχε με 212 χλμ/ώρα – Είχε μαζί τα παιδιά του
- Ο γρίφος της στεγαστικής κρίσης
- Στην κούρσα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ μπαίνει ο Χατζηδάκης
- «Η στεγαστική κρίση δεν λύνεται με ένα επίδομα» απαντά στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ
- Πλεόνασμα
- Γαλλία: «Φωτιά» για τον πρωθυπουργό Μπαϊρού – Πόσα γνώριζε σχετικά με σκάνδαλο κακοποιήσεων σε σχολείο;
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Απολύει το 20% του προσωπικού
- Αξιοπρέπεια
- Πλεόνασμα
- Στην κούρσα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ μπαίνει ο Χατζηδάκης
- Ο γρίφος της στεγαστικής κρίσης
- Γαλλία: «Φωτιά» για τον πρωθυπουργό Μπαϊρού – Πόσα γνώριζε σχετικά με σκάνδαλο κακοποιήσεων σε σχολείο;
- Τώρα σωθήκαμε…
- «Η στεγαστική κρίση δεν λύνεται με ένα επίδομα» απαντά στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ
- Πρεβολαράκη στο Mega Sports: «Θα συνεχίσω και του χρόνου…»
- Γιατροί του Κόσμου για Γάζα: «Ζητούμε άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραμπ σε Πούτιν: Βλαδίμηρε σταμάτα, ας συμφωνήσουμε για ειρήνη
- Ποια πιστοποιητικά καταργούνται ως δικαιολογητικά στο Δημόσιο
- Explaining Greece: Athens’ Housing Crisis and History
- "Άµεση έναρξη διαλόγου των προοδευτικών δυνάµεων", άρθρο του Χρήστου Σπίρτζη στην Κυριακάτικη Απογευματινή
- Πόρος: Χειροπέδες σε15χρονο για τα βαρελότα σε βάρος 85χρονης
- COSMOTE TELEKOM: "Συνδέουμε τον κόσμο σου"
- "Από την επιστηµονική γνώση στην επιχειρηµατική πράξη", άρθρο του Τάσου Γαϊτάνη στην Κυριακάτικη Απογευματινή
- Προσωπικός αριθμός: Ξεκινά από τον Μάιο - Από ποιά ψηφία θα απαρτίζεται
- Tο Netflix κόβει σειρά με LGBTQ+ χαρακτήρες