Απόφαση βόμβα για υποβιβασμό ΟΦΗ και Αιγινιακού

Η Επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό του ΟΦΗ και του Αιγινιακού μετά την έρευνα για το μεταξύ τους παιχνίδι το 2017, που είχε λήξει με 6-0 υπέρ της ομάδας του Ηρακλείου. Η είδηση για την ποινή του υποβιβασμού προκάλεσε σοκ στις τάξεις της ομάδας του Ηρακλείου αν και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ΟΦΗ

και Αιγινιακός έχουν δικαίωμα έφεσης.

Η Επιτροπή έκρινε ένοχη την ομάδα του Ηρακλείου για χειραγώγηση του αγώνα με τον Αιγινιακό, στι; 12 Νοεμβρίου του 2017. Το παιχνίδι είχε λήξει με 6-0 υπέρ των Κρητικών. Ένοχη κρίθηκε από την Επιτροπή και η ομάδα του Αγιανιακού, στην οποία επίσης επιβλήθηκε η ποινή του υποβιβασμού.

Με βάση την σχετική απόφαση η ομάδα του Ηρακλείου υποβιβάζεται στην Football League και ο Αιγιανιακός στην Γ Εθνική, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν και με αφαίρεση έξι βαθμών από το νέο πρωτάθλημα. Στην κάθε ομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ ενώ στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ Φ. Τσάλο και του Αιγινιακού Γ. Νιώπα, επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ (στον καθένα), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στους ποδοσφαιριστές Β. Λιόλιο, Θ. Λιόλιο και Π.Γιατζιτζόγλου όπως και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για δέκα χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα χρόνια.

Στον Αλ.Μαχαιρίδη επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής. Απαλλάσσει τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα του ΟΦΗ Γ.Πηρουνάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα