Aλλαγή σκυτάλης
Μέσα σε όλες τις αλλαγές που συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ήρθε και αυτή στο Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς». Πρόεδρος ανέλαβε, στη θέση της Μαρίας Ρεπούση, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ διευθυντής και διαχειριστής του ο ορθοπεδικός χειρουργός και διδάκτορας Φιλοσοφίας, Παναγιώτης Κορμάς. Στόχος, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είναι «η αναδιοργάνωση του Ινστιτούτου» και «η ενίσχυση του ρόλου του στην επεξεργασία του πολιτικού προγράμματος της Αριστεράς». Δεν βλάπτει, βέβαια, που οι δύο προσθήκες είναι ακριβώς στη γραμμή που επικρατεί αυτές τις μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ – και όσον αφορά τη σχέση με την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, αν κρίνει κανείς από τις αναρτήσεις του Βερναρδάκη.
ΕνόχλησηΗ αλλαγή ήταν δεδομένο πως θα συμβεί, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έγινε αδιαμαρτύρητα – το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνεδρίαση της ΠΓ πριν από τις δύο νέες τοποθετήσεις αναδείχτηκε στην επιστολή που απέστειλε η απερχόμενη Μαρία Ρεπούση, η οποία παραιτήθηκε και από τα όργανα του κόμματος στα οποία συμμετείχε: «Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχω εκφράσει επανειλημμένα τη διαφωνία μου», ανέφερε, επισημαίνοντας πως παρέμενε στο κόμμα ως τώρα λόγω της ευθύνης που είχε στο ΙΝΠ. «Εύχομαι η αντικατάστασή μου – που μόλις αποφασίστηκε χωρίς καν να συζητηθεί στην ΠΓ – να μην ανακόψει την πορεία αυτή και μετατρέψει το ινστιτούτο σε κομματικό βραχίονα».
ΑυτοψίαΚαι χθες, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέχισε τις αυτοψίες στα καμένα, μαζί με τον τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Πουλά. Σειρά είχε το Πόρτο Γερμενό: «Το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει μάχες οπισθοφυλακής πάνω από τέτοιες βιβλικές καταστροφές. Ομως, τα χρήματα που δαπανά το κράτος για τους καθαρισμούς των δασών έχουν πιάσει τόπο; Αξιοποιήθηκε σωστά το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ; Οι δήμοι έχουν τα απαραίτητα μέσα; Απεντάχθηκαν κρίσιμα έργα πολιτικής προστασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα που ανέδειξε το κόμμα του πριν από λίγες εβδομάδες. Αργότερα, ο Ανδρουλάκης πέρασε και από τον σταθμό υποδοχής και φροντίδας πυρόπληκτων ζώων στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων.
Τι απεντάχθηκεΠοια όμως ήταν τα έργα πολιτικής προστασίας που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως έχει καταγγείλει ο αρμόδιος τομέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Το μεγαλύτερο μέρος ενός έργου για τη δημιουργία του στρατηγικού εθνικού κέντρου διαχείρισης κινδύνου καταστροφών στα κτίρια «Ατλαντας» και «Φάρος», κονδύλια που προορίζονταν για την αγορά συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, ψηφιακών εργαλείων επιχειρησιακού συντονισμού και τηλεπικοινωνιακού υλικού για το Πυροσβεστικό Σώμα, εκπαιδεύσεις προσωπικού, υποδομές ανθεκτικότητας.
Ακυρώθηκε και απεντάχθηκε η κατασκευή 13 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων.
ΑπορίαΠοιος μηχανισμός βουλευτή που έχει αποχωρήσει από το κόμμα του παραμένει στις οργανώσεις;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «1000 στελέχη της ΝΔ πήγαν στον Σαμαρά, αλλά στοχεύουν την Καρυστιανού»: Ανακοίνωση «Ελπίδας» κατά πάντων
- Ο χορηγός στη νέα φανέλα του Σαλάχ έκανε τους Έλληνες να απορούν
- Νέο κύμα αποχωρήσεων από το κόμμα Καρυστιανού ενώ το κίνημα κάνει λόγο για στοχοποίηση από τα ΜΜΕ
- Ζάκυνθος: Πνίγηκε 57χρονος που έκανε τον γύρο του νησιού με πλοίο
- Κοράκι στη Βρετανία πήρε στο κυνήγι γυναίκα και την έριξε κάτω, δείτε βίντεο
- Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιάννης Γρηγοράκης
- Παρέμβαση του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ για το μέλλον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας – «Απαιτείται ενιαίος σχεδιασμός για την πόλη».
- Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Πόρτο Γερμενό: Κόκκινα σπίτια για κατεδάφιση και άνθρωποι χωρίς περιουσίες
- Νεκρός σε καταψύκτη στον Μυστρά: Παθολογικά αίτια «βλέπει» η πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση
- Malia tragedy: 42-year-old tourist drowned after jumping into the sea to save her friend
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Νέα ταυτότητα: Πού πρέπει να ενημερώσετε τα στοιχεία σας μετά την έκδοσή της
- Εκλογές μαραθώνιου
- Ηράκλειο: Διαδικτυακή απάτη με «μαϊμού» επενδυτές – Απέσπασαν από 55χρονο 100.000 ευρώ
- Μπορεί η πολυκατοικία να «μπλοκάρει» ένα Airbnb; Η απόφαση-κλειδί και οι αλλαγές που έρχονται
- Σοκ στην Πάτρα: Επιτέθηκαν σε 18χρονο με κατσαβίδι και επιχείρησαν να τον ρίξουν στη θάλασσα – Φέρει 13 χτυπήματα
- Aλλαγή σκυτάλης
- Σε φουλ ρυθμούς ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ενόψει της νέας χρονιάς με τους «ερυθρόλευκους» (vids)
- Ποια ρούχα (δεν) πρέπει να φοράμε στη ζέστη
- Ο Γιαννούλης για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Σπίτι είναι εκεί που είναι η καρδιά»
- Εφημερίδες και μνήμη
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Aλλαγή σκυτάλης
- Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Σκύρο – Σηκώθηκαν 4 εναέρια
- Ποια ρούχα (δεν) πρέπει να φοράμε στη ζέστη
- Σταρ του μπέιζμπολ συγκίνησε με τη μεγαλύτερη φαν του: «Μου δίνεις δύναμη να συνεχίσω να προσπαθώ» (vid)
- Ηράκλειο: Διαδικτυακή απάτη με «μαϊμού» επενδυτές – Απέσπασαν από 55χρονο 100.000 ευρώ
- Δικαίωση για την Κέιλι Περάλτα σε υπόθεση-σταθμό για το γυναικείο ποδόσφαιρο
- Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Το καλώδιο ξεκινά έως το τέλος του 2026
- Δέκα προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προς το ΥΠΟΙΚ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
- Παραίτηση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το χαμόγελο που νικάει τα πάντα: Η νέα φωτογραφία του Γιώργου Παράσχου μέσα από το νοσοκομείο
- Καρχαρίες τίγρεις, οι «σκουπιδοφάγοι» του ωκεανού: Τρώνε από αχινούς μέχρι γάτες και αψηφούν ακόμη και τους τυφώνες
- Χαλκιδική: Αίρεται η προληπτική σύσταση για μη χρήση του νερού στη Σίβηρη – Εντός των προβλεπόμενων ορίων τα αποτελέσματα
- Μητσοτάκης: Βιομηχανικό άλμα με 15 δισ. από την Ευρώπη – Το σχέδιο για επενδύσεις και 60.000 νέες δουλειές
- Τα «Grape Peel Nails» είναι η νέα εμμονή από την Κορέα -Χαρίζουν λαμπερά, διάφανα νύχια
- Iran International: Ο Πεζεσκιάν συνάντησε τον Χαμενεΐ σε ένα αυτοκίνητο -Άκουσε μια φωνή, αλλά δεν τον είδε ποτέ
- «Πακέτο νομοθετικών μεταρρυθμίσεων» στη Χιλή - Στόχος η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος
- Χατζηδάκης: Στον κάλαθο των αχρήστων οι αμφισβητήσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
- Λήξη συναγερμού στη Χαλκιδική - Ασφαλές το νερό στη Σίβηρη