Skoda Enyaq iV 60: Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία του

Το Skoda  Enyaq θέτει νέα στάνταρ στην ηλετροκίνηση βάζοντας ψηλά τον πήχη στον τομέα της πολυτέλειας, της απόδοσης και σε ένα πρακτικό αμάξωμα που σε βάζει εύκολα στο …τρυπάκι να παίξεις με τους κανόνες της οικολογικής οδήγησης. Το τσέχικο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο βασίζεται στην καινούρια πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου Volkswagen

με διαστάσεις 4,65 m μήκος, 1,88 πλάτος και 1,62 ύψος, και ανήκει στην καρδιά των C-SUV.

Η έκδοση Enyaq iV 60 σημαίνει ότι έχει ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 180 ιππων με τη ροπή να σκαρφαλώνει στα 310 Nm . To μοτέρ είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου, με χωρητικότητα 58 kWh. Μετά από μια πολύωρη φόρτιση η  αυτονομία είναι πανω από τα 350 χλμ (413 km κατά WLTP) και μπορεί να φορτιστεί με  εναλλασσόμενο ρεύμα έως 11 kW, μέσα σε 6,75 ώρες ή, εναλλακτικά συνεχές ρεύμα, ισχύος 100 kW. Ο ταχυφορτιστής υπόσχεται ότι αρκουν 35 λεπτά για να γεμίσει μέχρι το 80%, η μπαταρία του.

Σε επιδόσεις το ηλεκτρικό μοτέρ υπόσχεται  επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 8,7 sec (τιμή κατασκευαστή) και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός χειρίζεται και ενημερώνεται από την οθόνη αφής 13 ιντσών για το σύστημα πλοήγησης, την ηλεκτρική λειτουργία, την αυτονομία, το ηχοσύστημα κ.α.  Επίσης διαθέτει και σύστημα φωνητικών εντολών. Πισω από το τιμόνι υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 5,3 ιντσών. O χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 585 λίτρα.

Επίσης ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τρία προγράμματα οδήγησης Eco/ Normal/ Sport και Individual.

Στο δρόμο κινείται υποδειγματικά με τις αναρτήσεις να φιλτράρουν περίτεχνα τις ανωμαλίες των δρόμων.

Στο δια ταύτα, το Enyaq iV 60 είναι από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών SUV.

Keywords
Τυχαία Θέματα