STELLANTIS: H μεγάλη συμμαχία για την κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

H Samsung SDI είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ, πρόσφατα ανακοίνωσε από κοινού με την Stellantis, ότι, θα προχωρήσουν στην δημιουργία μιας κοινοπραξίας για την παραγωγή μπαταριών, στην Βόρεια Αμερική. Σήμερα, ο όμιλος Stellantis είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, και διαθέτει συνολικά 14 μάρκες. Μεταξύ των οποίων είναι η Fiat, Jeep, Peugeot, Citroen,

Opel Maserati, Dodge κ.α.  Όπως είναι επόμενο ο μεγάλος κατασκευστής πρέπει να διασφαλίσει την παραγωγή μπαταριών, για τα επερχόμενα ηλεκτρικά και Plug – in μοντέλα της.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία αναμένεται να ξεκινήσει το 2025, αρχικά με ετήσια παραγωγή 23 gWh και τη δυνατότητα αυτή να αυξηθεί στις 40 gWh. Η  Stellantis  αναφέρει, ότι ήδη η παραγωγή των μπαταριών της είναι αρκούντως ικανοποιητική, ενώ, με το νέο σχήμα που ετοιμάζει με την Samsung θα μπορέσει να ικανοποιήσει τους φιλόδοξους στόχους της όπως ότι έως το 2030, το 40% των μοντέλων που θα πουλάει παγκοσμίως θα είναι εξηλεκτρισμένα. Στην Αμερική, όπως και στην Ευρώπη, όλες οι φίρμες της διαθέτουν μια ευρεία γκάμα σε ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα.  Επίσης, η  Jeep, επέκτεινε τη γκάμα της με νέες εξηλεκτρισμένες προτάσεις. Σήμερα, τη σημαία προς την εξηλεκτρισμένη εποχή την κρατάει ο θρύλος της μάρκας, το Jeep Wrangler 4xe.

Εφοδιάζεται με τούρμπο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και συνδυάζεται με  υβριδικό σύστημα, που αποδίδει 380 ίππους . Εχει αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση 50χλμ. και μέση κατανάλωση μόλις 3,5 λίτρων/100χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα