Renault Austral: Θα χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης

Το νέο Austral εξοπλίζεται για πρώτη φορά με την 3η γενιά του συστήματος 4διεύθυνσης της Renault. Το συγκεκριμένο σύστημα ονομάζεται «4CONTROL Advanced» και ενισχύει την ενεργητική ασφάλεια του στο δρόμο, ενώ, αναβαθμίζει και την άνεση των επιβατών.

Όπως ανέφερε στέλεχος της γαλλικής φίρμας: “Η Renault παρουσιάζει μία νέα

τεχνολογία 4διεύθυνσης στη νέα της πλατφόρμα CMF-CD. Χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο της στρέψης των πίσω τροχών, είναι πλέον δυνατό να τροποποιήσουμε την πίσω ανάρτηση ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη απόδοση σε όλες τις συνθήκες: ευκολία χειρισμών στην πόλη, ευελιξία στην ύπαιθρο και τις ορεινές διαδρομές, σταθερότητα και ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο”.

Τι όμως κάνει το συγκεκριμένο σύστημα:

Ουσιαστικά, παρέχει τη δυνατότητα να στρίβουν για λίγες μοίρες και οι πίσω τροχοί! Κυρίως στις υψηλές ταχύτητες, ή σε δρόμο με στροφές με ταχύτητα μεγαλύτερη των 50χλμ./ώ, οι πίσω τροχοί στρέφουν έως και 1 μοίρα,  προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην προσθήκη ενός ενεργοποιητή διεύθυνσης, τοποθετημένου στον πίσω άξονα, ο οποίος ελέγχει τις πληροφορίες που προέρχονται από το υδραυλικό τιμόνι, τον κινητήρα και το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP).

Keywords
Τυχαία Θέματα