Καρακλιούμη για δημοσκοπήσεις: Η ΝΔ είναι μπροστά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει «ράλι» συσπείρωσης-Πως «κερδίζει» το ΠΑΣΟΚ από τις υποκλοπές

Στο TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε η πολιτική αναλύτρια και υπεύθυνη δημοσκοπήσεων της εταιρείας RASS Μαρία Καρακλιούμη, αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις σε συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογές.

Όπως είπε αρχικά η κα Καρακλιούμη,

η κυβέρνηση έχει φθορά αυτή τη στιγμή, κάτι που αποτυπώνεται και στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το καλοκαίρι, ωστόσο, όπως ανέφερε καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη «εικόνα» θα έχουμε στις δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την ίδια, το θέμα των υποκλοπών-παρακολουθήσεων είναι ένα θεσμικό θέμα που δεν επηρεάζει βραχυπρόθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα την κυβέρνηση και υπερτόνισε αυτό που αποτυπώνουν και οι δημοσκοπήσεις, ότι δηλαδή τα θέματα της οικονομίας και η «τσέπη των πολιτών» είναι αυτά που θα μετρήσουν για την κάλπη.

Η κα Καρακλιούμη επισήμανε στη συνέχεια, ότι ναι μεν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται να κερδίζει σε αυτή τη συγκυρία από τη φθορά της κυβέρνησης, ωστόσο όπως σχολίασε χαρακτηριστικά «ας μην υποτιμάμε το πώς κάνει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ», εκτιμώντας πως θα μπορούσε «να κάνει ένα ράλι συσπείρωσης» και να έχουμε μια άλλη εικόνα στις εκλογές.

Παράλληλα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να «κερδίσει» από την υπόθεση παρακολουθήσεων-επισυνδέσεων καθώς «ξυπνά» ένα ακροατήριο ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως τούς συσπειρώνει καθώς έχουν διαφορετική πολιτική αντιμετώπιση των πραγμάτων και αντίδραση απέναντι σε τέτοια ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενη στους αναποφάσιστους και την αποχή, όπως είπε η Μαρία Καρακλιούμη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση «χάνουμε» 500.000 ψηφοφόρους και ευχήθηκε να μην πραγματοποιηθεί αυτό και στις επόμενες εκλογές, αν και όπως ανέφερε «το πολιτικό σύστημα δεν θίγει θέματα και δεν δίνει λύσεις στους κουρασμένους πολίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρακλιούμη, ΣΥΡΙΖΑ, -Πως, ΠΑΣΟΚ,karaklioumi, syriza, -pos, pasok