RENAULT: Σε τροχιά ανάπτυξης

H Renault, στο δρόμο του εξηλεκτρισμού δείχνει να πατάει σε στέρεο έδαφος, κάτι που μαρτυρά και η εμπορική της πορεία που είναι ιδιαίτερα καλή το τελευταίο διάστημα. Η γαλλική φίρμα κατάφερε σε παγκόσμιο επίπεδο να αγγίξει  τις 356.747 μονάδες το τρίτο τρίμηνο του 2023, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι συνολικά το 2023 η χρονιά για τη Renault θα έχει θετικό πρόσημο! Και αυτό οφείλετε σε μια νέα γκάμα μοντέλων,

από το νέο Clio, τις νέες εκδόσεις του Captur κ.α. Μόνο για τους πρώτους εννιά  μήνες του έτους, η Renault πούλησε συνολικά 1.128.885 μονάδες, νούμερο αυξημένο κατά 11% έναντι του 2022.

Η Renault είναι η δεύτερη μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023 με ανάπτυξη 25% . Η κατακόρυφη αύξηση κατά 48% στις πωλήσεις HEV (υβριδικών οχημάτων), στις 127.224 μονάδες, επέτρεψε στη Renault να σημειώσει σημαντική άνοδο στην αγορά των εξηλεκτρισμένων.

Σήμερα, το δυνατό της όπλο είναι το νέο Clio που κυκλοφορεί στην χώρα μας και διακρίνεται από την πλήρη γκάμα κινητήρων έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση, αναβαθμισμένη τεχνολογία και ψηφιακό πίνακα οργάνων σε όλες τις εκδόσεις του.

Το supermini είναι διαθέσιμο στην πλήρως υβριδική έκδοση E-Tech, αλλά και με σύνολα βενζίνης, diesel, αλλά και διπλού καυσίμου (LPG).

Η φουλ υβριδική περιλαμβάνει την  σειριακή-παράλληλη αρχιτεκτονική που συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν κινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 KW), με έναν 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσεως 69 kW (94 ίππων) 1,6 λίτρου.

H Renault δεν θα μείνει εδώ. Μέσα στο 2024 αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο Renault 5, ενώ ήδη ο CEO της Renault, Λούκα Ντε Μέο γνωστοποίησε την επιστροφή του Twingo που θα είναι ένα πρακτικό μοντελάκι με αρκετές σχεδιαστικές αναφορές στο πρώτο μοντέλο! Μάλιστα, η γαλλική φίρμα έχει ως στόχο να είναι ιδιαίτερα προσιτό, με τις τιμές των ηλεκτρικών, με τιμή τιμή εκκίνησης κάτω από τα 20.000 ευρώ. Το μικρό ηλεκτρικό όπως αναφέρει ο  CEO του Renault Group θα έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση της κατηγορίας, στις 10 kWh/100 χλμ, κοινώς, οι αστικές μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται ….σχεδόν με τα ρέστα του οδηγού.

Keywords
Τυχαία Θέματα