Mercedes-Benz GLB: Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο SUV

Η νέα Mercedes-Benz GLB , που είδαμε στην έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη, μπορεί να έχει το προσωνύμιο Concept, όπως, η αλήθεια είναι ότι θα δούμε πολύ σύντομα το μοντέλο παραγωγής. Εκ πρώτης όψεως, η νέα GLB Concept διαθέτει off-road χαρακτηριστικά, είναι πιο επιθετική στο εμπρός τμήμα και ξεχωρίζει από τις άφθονες γωνίες της στο επιβλητικό αμάξωμα της.

Η γερμανική φίρμα, έδωσε στη δημοσιότητα και μερικές – προς το παρόν - λεπτομέρειες

για το νέο της μοντέλο. Έτσι, το μήκος της είναι στα 4,63 μέτρα, όσο δηλαδή και η GLC. Xάρη στο μεγάλο μεταξόνιο, αλλά και την χαρισματική σχεδίαση των Γερμανών, το καινούργιο μοντέλο φαίνεται να εξασφαλίζει στους μελλοντικούς επιβάτες αρκετά μεγάλους και πρακτικούς χώρους.

Και για αυτό το λόγο, εκτός από τις δύο σειρές καθισμάτων, το νέο SUV θα διαθέτει, προαιρετικά και τρίτη σειρά καθισμάτων που την καθιστά επταθέσια. Φυσικά, όπως ορίζεται σε όλα τα μοντέλα της φίρμας και αυτό θα φέρει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, τεχνολογίας και συνδεσιμότητας. Έτσι, το εσωτερικό θα βρίθει σε οθόνες – που θα δείχνουν ενιαίες ώστε να διευκολύνουν τον οδηγό κατά τη διάρκεια της οδήγησης – ενώ η ηλεκτρονική «ατζέντα» του μοντέλου πατάει στα μονοπάτια της νέας A-Class και B-Class.

Το νέο μοντέλο θα φέρει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, ενώ, θα παρέχει και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης. Το ταμπλό μοιάζει πολύ με αυτό της Α-Class με τους γνωστούς κυκλικούς αεραγωγούς στο κέντρο, κάτω από την δύο εν σειρά οθόνες των 10.25”.

Κάτω από το καπό, το κόνσεπτ μοντέλο διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων που αποδίδει 224 ίππους, μοτέρ που θα το δούμε και στην έκδοση παραγωγής. Εφαλτήριο – και πιο εμπορικό μοτέρ – είναι αυτό τω 1,33 λίτρων, βενζίνης, το οποίο αποδίδει 136 ίππους ενώ η γκάμα θα φέρει και ένα μοτέρ ντίζελ με 116 ίππους.

Τα νέα μοτέρ θα συνδυάζονται από αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση, εκτός από τις δικίνητες και πιο «ανάρπαστες» εμπορικά εκδόσεις – μην αγνοούμε, ότι, πλέον, το 80% των SUV που αγοράζονται αφορούν τις δικίνητες εκδόσεις. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα