Eurovision 2024: «Ήμασταν χαμένοι από χέρι» σχολιάζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την ελληνική συμμετοχή

O τραγουδιστής από την Ελβετία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στη φετινή Eurovision και ερμηνεύοντας το «The Code» συγκέντρωσε 591 βαθμούς και κατέκτησε την 1η θέση για την Ελβετία, με τα 12άρια να πέφτουν «βροχή».

Η Ελλάδα, την οποία εκπροσώπησε η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι» κατέκτησε την 11η θέση, ενώ η Κύπρος με τη Silia Kapsis και το «Liar» στη 15η θέση.

Τη δεύτερη θέση

κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim», που συγκέντρωσε 547 βαθμούς, και την τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το «Teresa & Maria» να φτάνουν τους 453 βαθμούς.

Στο κοινό η Ελλάδα πήρε 85 πόντους και συνολικά συγκέντρωσε 126 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής βγαίνει 50% από την ψηφοφορία των επιτροπών των χωρών και 50% από το τηλεοπτικό κοινό.

Αναλυτικά η επιτροπή της χώρας μας αποφάσισε να δώσει: 1 βαθμό στην Σουηδία, 2 στην Ουκρανία, 3 στο Λουξεμβούργο, 4 στην Αρμενία, 5 στην Γερμανία, 6 στην Πορτογαλία, 7 στην Γαλλία, 8 στην Ιταλία, 10 στην Κύπρο και τους 12 βαθμούς στην Ελβετία.

«Ήμασταν χαμένοι από χέρι»

O Ανδρέας Μικρούτσικος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και σχολίασε την εμφάνιση της ελληνικής αποστολής.

«Δεν μπορώ το σύνδρομο του μετά Χριστόν προφήτη. Εχω λαλήσει από πριν και μάλιστα κόντρα στο κίνημα το αποθεωτικό στα social για τη Μαρίνα. Είχα πει μπράβο στην ΕΡΤ για την επιλογή της Μαρίνας Σάττι αλλά είναι λάθος το κομμάτι.

Πιστεύω ότι η Μαρίνα αν έλεγε ένα νέου τύπου δημοτικό κομμάτι, με μια τετράφωνη χορωδία και παραδοσιακά όργανα και α καπέλα θα μιλάγαμε για την πρώτη τριάδα.

Μια τραγουδίστρια που δεν μπορεί να γεμίσει παρά μόνο με αισθαντικότητα τον χώρο. Η Κύπρια ήταν χορευτριάρα! Έχεις μία σκηνή που για να γεμίσει θέλει Μπεν Χουρ και τι είχαμε εμείς; Ένα μαντιλάκι;».

Keywords
Τυχαία Θέματα