BMW X1: Για πρώτη φορά το νέο βαυαρικό μοντέλο με αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή

Η BMW παρουσιάζει τη νέα X1, το μικρότερο SUV της βαυαρικής φίρμας, που για πρώτη φορά κάνει εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση, με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή.

Το νέο μοντέλο προσφέρει έναν εντελώς νέο σχεδιασμό, πιο διευρυμένη γκάμα γκάμα εξοπλισμού σε συστήματα συνδεσιμότητας έχοντας ως βασικό πυλώνα την πολυτέλεια - όντας στοιχείο που φανερώνει τον  premium χαρακτήρα της Χ1. Η νέα BMW X1 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί τον Οκτώβριο του 2022, θα διατίθεται αρχικά με μία γκάμα δύο βενζινοκινητήρων και δύο κινητήρων diesel. Αυτοί θα συνεργάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic επτά σχέσεων με διπλό συμπλέκτη.

Εκτός από την προσθιοκίνητη εκδοχή θα υπάρχει και η τετρακίνητη,  BMW xDrive. Για πρώτη φορά το βαυαρικό μοντέλο προσφέρεται και σε ηλεκτρική εκδοχή, την BMW iX1 xDrive30 αλλά και δύο plug-in υβριδικά σχήματα.

Η BMW iX1 θα είναι ένα μοντέλο μηδενικών εκπομπών ρύπων, με ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρει ισχύ 313 ίππους και παράγουν συνολική ροπή 494 Nm. Το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση και κατευθυντική ευστάθεια σε όλες τις καταστάσεις. Η BMW iX1 xDrive30 ολοκληρώνει το σπριντ 0 - 100 km/h σε 5,7 δευτερόλεπτα. Χαρίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία 413 – 438 χλμ.

Στην εξωτερική του εμφάνιση η BMW αναφέρει ότι είναι πιο εμφανής η Sports Activity Vehicle ταυτότητα πατώντας πλέον στην τρίτη γενιά του μοντέλου. Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν τις ισχυρές αναλογίες, τα σχεδόν τετράγωνα τόξα των θόλων των τροχών και το χαρακτηριστικό στυλ των μοντέλων BMW X στο εμπρός και πίσω μέρος. 

Πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο είναι το εσωτερικό του, στο οποίο ξεχωρίζει ο πιο λεπτός πίνακας οργάνων και το BMW Curved Display.

Η νέα BMW X1 φέρει το τελευταίας γενιάς πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive με τη μορφή του BMW Live Cockpit Plus (στάνταρ). Βασισμένο στο BMW Operating System 8, περιλαμβάνει την κυρτή οθόνη BMW Curved Display με τα προηγμένα γραφικά με τον ευφυή προσωπικό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant. . Η πλήρως ψηφιακή οθόνη είναι ομαδοποιημένη και σχηματίζεται από την οθόνη πληροφοριών 10.25” και την οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 10.7”.

Φέρει νέα καθίσματα, με ηλεκτρική ρύθμιση καθισμάτων με λειτουργία μνήμης και οσφυϊκή υποστήριξη συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας μασάζ.

Το σύστημα πλοήγησης BMW Maps, ένα δερμάτινο τιμόνι Sport, ο ευφυής αυτόματος έλεγχος κλιματισμού δύο ζωνών και ένας αισθητήρας βροχής με αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, όλα προσφέρονται στάνταρ στη νέα γενιά της BMW X1.

Στα συστήματα υποβοήθησης φέρει μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης,  στάνταρ χαρακτηριστικά όπως  το Cruise Control με λειτουργία πέδησης και το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης , το Parking Assistant  κ.α.

Η λίστα προαιρετικών χαρακτηριστικών περιλαμβάνει εν τω μεταξύ τα Steering & Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Active Navigation, λειτουργία προειδοποίησης εξόδου και BMW Head-Up Display, καθώς και τα Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder και λειτουργίες Remote Theft Recorder.

Keywords
Τυχαία Θέματα