Aποκαλύφθηκε το νέο Nissan Juke

Το νέο Nissan JUKE αποκαλύφθηκε και παρουσιάζεται στο κοινό του με στοιχεία, που πλέον ανεβάζουν αρκετά ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των  compact crossovers. Το νέο μοντέλο, όπως αναφέρει και η Nissan ήρθε για να “ανακατέψει” και πάλι τα νερά της.

Έχοντας ως ατού την πιο σύγχρονη εμφάνιση με τις

πιο καλοσμιλεμένες γραμμές, το μικρό SUV, έχοντας την εμπειρία των προηγμένων εκδόσεων και με σύμμαχο το ένα εκατομμύριο πωλήσεις, επανατοποθετείται με στοιχεία που κλέβουν την παράσταση. Όπως είναι η τεχνολογία, οι επιδόσεις των πιο σύγχρονων κινητήρων ενώ, η συνδεσιμότητα αλλά και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPILOT ανεβάζει τις μετοχές του, σε μια κατηγορία που έχει πολλούς και δυνατούς παίκτες.

Συνοπτικά, το νέο Juke εκτός από την αθλητική του εμφάνιση, την κουπέ σχεδίαση του κ.α. είναι πιο άνετο από το προηγούμενο, με τον χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών να έχουν αυξηθεί κατά 5,8 εκατοστά, για τα κεφάλια αντίστοιχα κατά 1,1 εκατοστά, όπως και ο χώρος αποσκευών των  422 λίτρων, που πλέον  προσφέρει 20% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Σε διαστάσεις, το μήκος του αγγίζει τα 4,2 μέτρα, το ύψος  1,59 μέτρα και το πλάτος στα 1,8 μέτρα.

Η γκάμα των μοτέρ έχει ως εφαλτήριο τον τρικύλινδρο τον 1.000αρη βενζίνης, DIG-T, με ισχύ 117 ίππους θα είναι διαθέσιμο ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ή εναλλακτικά με ένα σπορ κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 ταχυτήτων με paddles.

Θα προσφέρει όλα τα συστήματα τεχνολογία ψυχαγωγίας και οδηγικής υποστήριξης που προσφέρει το NissanConnect.

Το ProPILOT της Nissan προσφέρει ηλεκτρονική υποβοήθηση στο τιμόνι, την επιτάχυνση και την πέδηση kai  θα είναι διαθέσιμη στο JUKE για πρώτη φορά. Σχεδιασμένο για χρήση σε αυτοκινητόδρομους και σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, το ProPILOT επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα, ούτως ώστε ο οδηγός να διατηρεί την σωστή απόσταση και ταχύτητα και με το αυτοκίνητο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

To πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας περιλαμβάνει την Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, η Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, η Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου κ.α.

Το Nissan JUKE θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα και στην Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα