Ζήγρας: Η Ελβετία είναι η χώρα – πλυντήριο

Επίθεση στις ελβετικές αρχές που ερευνούν τις ύποπτες διαδρομές του «μαύρου χρήματος» εξαπέλυσε με υπόμνημά του στους ελβετούς εισαγγελείς ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

«Οι ένοχοι για το ξέπλυμα του ελληνικού μαύρου χρήματος βρίσκονται στην Ελβετία και τους ξέρετε», τονίζει μεταξύ άλλων ο Ζήγρας, ενώ υπογραμμίζει πως το ελβετικό κράτος πρέπει να ζητήσει συγνώμη από την

ελληνική Δικαιοσύνη και «να επιστρέψει τα κλεμμένα» στον ελληνικό λαό.

«Το ελβετικό κράτος που οικοδόμησε την οικονομία του περιθάλπτοντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου πρέπει να ζητήσει με τη σειρά του συγγνώμη από την ελληνική δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Το ελβετικό κράτος πρέπει να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα χρήματα και να παύσει τις υποκριτικές διώξεις και ανακρίσεις για να έχει δικαιολογία να παρακρατεί τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό χρήματα. Και η αρχή της επιστροφής των χρημάτων, πρέπει να γίνει από τα χρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελβετία στο όνομά μου και τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο ζητώ να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το ελβετικό κράτος είναι αποδέκτης του 80% του μαύρου χρήματος από την Ελλάδα, είναι το κράτος που ξεπλένει τα μαύρα χρήματα ανεξαρτήτου προέλευσης. Είναι κάτι το οποίο το ελβετικό κράτος γνωρίζει πολύ καλά, είναι κάτι που διαφήμιζαν οι ελβετοί τραπεζίτες στις επισκέψεις τους στην Ελλάδα. Οι ένοχοι για το ξέπλυμα του ελληνικού μαύρου χρήματος βρίσκονται στην Ελβετία και τους γνωρίζει πολύ καλά η Ελβετία. Η Ελβετία είναι η χώρα – πλυντήριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα