Ξεκαθάρισμα λογαριασμών Βενιζέλου-Γιώργου

Οι σχέσεις καχυποψίας που παραδοσιακά διέκριναν την προσωπική ισορροπία ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ταλαιπωρούν επί σειρά πολλών ετών το ΠΑΣΟΚ και τη δική του… πολιτική ισορροπία.

Σήμερα μάλιστα, το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου διέρχεται

τις πιο δύσκολες στιγμές του, πολιτικά και κοινωνικά απαξιωμένο και συρρικνωμένο, με αποτέλεσμα το χάσμα ανάμεσα στον προηγούμενο αρχηγό του και τον σημερινό του, να φορτίζει περαιτέρω το κλίμα, και να δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις.

Κάτι η συζήτηση περί του πως επέλεξε να απολογηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, κάτι οι αιχμές που ξεκάθαρα αφήνονται το τελευταίο διάστημα για τη διαχείριση των οικονομικών της Ιπποκράτους από τον τελευταίο των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, ο ορίζοντας έχει σκοτεινιάσει.

Ίσως γι’ αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισαν να συναντηθούν αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι. Για να θέσουν και πάλι επί τάπητος την ατζέντα που τους προβληματίζει και τους χωρίζει. Την ατζέντα που εξακολουθεί να τους κρατάει μακριά, μην επιτρέποντας στο ΠΑΣΟΚ να ανοίξει πολιτική περπατησιά.

Μια συνάντηση που πραγματοποιείται μεγάλη Τρίτη. Μερικές ώρες πριν ακουστεί στις εκκλησίες, στο πλαίσιο των λειτουργιών για τη Μεγάλη Εβδομάδα της Ορθοδοξίας, το τροπάριο της Κασσιανής. Της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσας γυνής…

Keywords
Τυχαία Θέματα