Μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε απόψε μια σειρά μέτρων τα οποία στόχο έχουν να διευκολύνουν τη δραστηριότητα των επιχειρηματιών στη χώρα. Μεταξύ αυτών είναι και η δημιουργία μιας “επιχειρηματικής βίζας”, η οποία θα χορηγείται στους ξένους που επιθυμούν να εφαρμόσουν ένα καινοτόμο επιχειρηματικό σχέδιο στη Γαλλία.

Η βίζα αυτή, που θα χορηγείται υπό τον όρο ότι η επένδυση θα είναι “επαρκής”, θα εκδίδεται με απλουστευμένη

διαδικασία, διευκρίνισε ο πρόεδρος.

Ο Ολάντ ανακοίνωσε επίσης ότι θα ιδρυθούν σε ορισμένες περιοχές του κόσμου “διεθνείς οίκοι” που θα απευθύνονται σε επιχειρήσεις οι οποίες δυσκολεύονται να εξάγουν τα προϊόντα τους και θα τους προτείνουν τις υπηρεσίες ενός “επιχειρηματικού κέντρου”, ενός θεσμού στόχος του οποίου θα είναι να βοηθήσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αυτών.

Η ίδρυση των οίκων αυτών θα ξεκινήσει αρχικά από τις ΗΠΑ και την Ασία, πρόσθεσε.

Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο στους 300 επιχειρηματίες που είχαν συγκεντρωθεί στο προεδρικό μέγαρο με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών της Διάσκεψης για την Επιχειρηματικότητα.

Ταυτόχρονα, η Δημόσια Τράπεζα Επενδύσεων (BPI), ένα νέο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, θα προωθήσει μια χρηματοδότηση αποκλειστικά για τη δημιουργία επιχειρήσεων σε υποβαθμισμένες συνοικίες. Αυτό το νέο εργαλείο θα είναι έτοιμο “από φέτος το καλοκαίρι”, υποσχέθηκε ο Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα