Ξανά στη θέση της η προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

Στη θέση της επανατοποθετήθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας λιτής τελετής, η προτομή του πιλότου της 115 Πτέρυγας Μάχης Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος στις 23 Μαΐου του 2006 και σκοτωθεί έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

Στη σημερινή τελετή παρέστησαν συγγενείς του αδικοχαμένου πιλότου, εκπρόσωποι της 115 ΠΜ και ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανούσος Λιονάκης.

Ο αδελφός του Κώστα Ηλιάκη, Φίλιππος άφησε στην

βάση της προτομής ένα μπουκέτο λουλούδια δηλώνοντας με συγκίνηση: «Ο Κώστας ξαναγύρισε σήμερα εκεί που ανήκει πλέον, όταν έφυγε από την οικογένεια του. Στους Έλληνες πολίτες».

Η προτομή του Κώστα Ηλιάκη είχε κλαπεί από το σημείο που είχε τοποθετηθεί επι της οδού Ακρωτηρίου τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου.

Την υπόθεση ανέλαβαν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων που εστράφησαν αμέσως στην κατεύθυνση της κλοπής προκειμένου να πωληθεί ως χαλκός. Μια ημέρα μετά, η προτομή βρέθηκε πεταμένη κοντά σε αγρόκτημα στις Καλύβες Αποκορώνου και την επομένη οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 18χρονο από τα Χανιά ο οποίος είχε παραδεχθεί πως έκλεψε την προτομή για να την πουλήσει, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα.

Στη διάρκεια της κλοπής της, η προτομή είχε υποστεί μικρές ζημιές στην βάση της και μετά την αποκατάστασή τους σε ειδικό συνεργείο στην Αθήνα επανατοποθετήθηκε σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα