«Βρίσκω τη Μέρκελ συμπαθητική»

Όχι, τα λόγια αυτά δεν προέρχονται από κάποιο υφιστάμενό της, ούτε μέλος του κυβερνητικού της συνασπισμού, αλλά από τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο Sigmar Gabriel, αρχηγός του SPD, μιλώντας σήμερα στο πρωινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι και εκείνος, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι συμπατριώτες του, βρίσκει την Angela Merkel συμπαθητική.

«Φυσικά

είναι η κυρία Merkel μια συμπαθητική γυναίκα … αν με ρωτήσετε αν την βρίσκω συμπαθητική, λέω κι εγώ ναι, δεν θέλω να λέω ψέματα», είπε ο Gabriel.

Αφορμή για το σχόλιο του Προέδρου του SPD στάθηκε εύρημα του πολιτικού βαρόμετρου, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η Καγκελάριος εξακολουθεί να θεωρείται από το γερμανικό κοινό κατά πολύ συμπαθέστερη από τον αντίπαλό της για το ίδιο αξίωμα, υποψήφιο του κόμματος του Sigmar Gabriel, δηλ. τον Peer Steinbrück.

Είναι προφανές ότι ακόμα και ο ίδιος ο Gabriel φαίνεται να έχει αποδεχθεί το γεγονός ότι στο επίπεδο της συμπάθειας η Angela Merkel είναι αδύνατο να «χτυπηθεί» ως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα