Έκρηξη των πωλήσεων όπλων από τη Γερμανία στον Περσικό

Έκρηξη παρουσιάζουν οι «δουλειές» της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας με τις χώρες του Περσικού Κόλπου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung, η αξία των οπλικών εξαγωγών που εγκρίθηκαν το περασμένο έτος ανήλθε σε 1,42 δισ. ευρώ, υπερδιπλασιαζόμενη έτσι συγκριτικά με το 2011.

Αγοραστές των γερμανικών όπλων είναι το Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Ομάν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σημαντικότερος με διαφορά «εταίρος» της Γερμανίας είναι η Σαουδική

Αραβία, γεγονός που πυροδοτεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της πρώτης λόγω της συνεχούς παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την δεύτερη.

Πρόσφατα τα αίματα άναψαν όταν έγινε γνωστή η πώληση μαχητικών θαλάσσιων σκαφών προς την Σαουδική Αραβία, με στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων, αλλά και της Αριστεράς να εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις.

Σήμερα μάλιστα είναι προγραμματισμένη συζήτηση στο Bundestag μετά από σχετική πρωτοβουλία της Αριστεράς, σύμφωνα με την οποία ο εξοπλισμός της Σαουδικής Αραβίας θα πρέπει να τερματισθεί άμεσα.

Η γερμανική κυβέρνηση από την πλευρά της, για ευνόητους λόγους, απορρίπτει την κριτική και εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει την αύξηση της ροής των πωλήσεων στην περιοχή.

«Το Βασίλειο (της Σαουδικής Αραβίας) είναι παράγοντας σταθερότητας», δήλωσε εκπρόσωπός της πρόσφατα παραπέμποντας στον κοινό αγώνα για την τρομοκρατία, αλλά και εμμέσως στα τεράστια συμφέροντα των γερμανικών εταιρειών…

Keywords
Τυχαία Θέματα