Βόμβα Γκάμπριελ: Η Μέρκελ ήξερε για τις υποκλοπές!

Ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών διατυπώνει μια βαρύτατη υποψία: Υποστηρίζει ότι η Καγκελάριος Merkel γνώριζε για τις κατασκοπευτικές ενέργειες των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και την καλεί να δώσει δημόσια εξηγήσεις!

Οι νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές της Υπηρεσίας NSA συγκλονίζουν το πολιτικό σκηνικό στο Βερολίνο. Υψηλόβαθμοι πολιτικοί απαιτούν εξηγήσεις και η συζήτηση για το ποιος και πόσα ήξερε για τις παρακολουθήσεις φουντώνει ολοένα και περισσότερο.

Ο

Πρόεδρος του SPD Sigmar Gabriel ρίχνει λάδι στη φωτιά, αφού κατηγορεί ευθέως την Angela Merkel ότι γνώριζε την παρακολούθηση Γερμανών πολιτών από αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Σε άρθρο του στη Frankfurter Allgemeine (αυριανό έντυπο) αναφέρει:

«Η αντίδραση της Καγκελαρίου αφήνει την υποψία ότι η κατασκοπία, τουλάχιστον κατά βάση, της ήταν απολύτως γνωστή», απαιτεί δε από αυτή «να πει, αν ήξερε γι’ αυτά και τα ανέχθηκε».

Το ότι το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις προκύπτει και από το ότι οι Σοσιαλδημοκράτες συγκάλεσαν έκτακτη συνεδρίαση για το πρωί της Τετάρτης, ενώ στο ίδιο ύφος είναι και οι χθεσινές δηλώσεις του Peer Steinbrück, που αφήνει υπόνοιες για την αντίπαλό του για την Καγκελαρία και την καλεί ομοίως σε παροχή εξηγήσεων.

Η Αριστερά βάζει πάντως στο κάδρο και τους ίδιους τους Σοσιαλδημοκράτες, αφού η Πρόεδρός του Katja Kipping δήλωσε στο Spiegel Online πεπεισμένη για τη γνώση των γερμανικών κυβερνήσεων σχετικά με τις υποκλοπές από το 2000 και εντεύθεν. Προειδοποιεί μάλιστα με πρόταση για την δημιουργία εξεταστικής Επιτροπής.

Το σίγουρο είναι ότι το θέμα παίρνει διαστάσεις και οι επικείμενες εκλογές καθόλου δεν είναι άσχετες με αυτό…

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert έσπευσε, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa, να διαψεύσει τους ισχυρισμούς Gabriel χαρακτηρίζοντάς τους ως “κυνικούς”.

Ακολουθήστε με στο twitter: https://twitter.com/1951976

Keywords
Τυχαία Θέματα