Βενιζέλος-Τσίπρας: Από το… Τέξας… στις εκλογές

Μια εικόνα από το μέλλον που… έρχεται, βιώνει σήμερα η Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ περί της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, θα βρεθεί απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξη Τσίπρα, από τη μια “απολογούμενος”, για όσα του καταμαρτυρεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποβρυχίων, και από την άλλη επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, ώστε να στριμώξει τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύγκρουση Βενιζέλου-Τσίπρα, με αποχρώσεις… Τέξας, όπως είχε ακουστεί σε πρόσφατη κόντρα τους στη Βουλή, έχει βαθύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, και δεν περιορίζεται σε διαστάσεις προσωπικής βεντέτας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι η πολιτική επέλασή του, εξαρτάται εν πολλοίς από την “εξαϋλωση” του ΠΑΣΟΚ, και την ίδια στιγμή το φρενάρισμα των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο της Κεντροαριστεράς, με φόντο τις κινήσεις της “Πρωτοβουλίας των 58″.

Σε αυτή τη στρατηγική επιδίωξη, φυσικό εμπόδιο στέκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που μόνο αν… παρακαμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και δρομολογηθούν εξελίξεις σε επίπεδο ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να ανοίξει παράθυρο ευκαιρίας για τη συγκρότηση μιας ευρύτερης Κεντροαριστεράς, στην οποία θα είχαν κεντρικό ρόλο τα δυο κόμματα.

Για όλα αυτά, η μονομαχία Βενιζέλου-Τσίπρα έχει αυξημένο ενδιαφέρον. Με… μακρινό ορίζοντα τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που ενδεχομένως πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του εξαμήνου της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα