Βενιζέλος: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ε.Ε

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εναρκτήρια ομιλία του στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων υπογράμμισε την ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμετώπιση της ανόδου του ευρωσκεπτικισμού, όπως αυτή διαφάνηκε μέσα από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι ευρωεκλογές κατέδειξαν ότι το «κοινό μας σπίτι», δηλαδή η ΕΕ, βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και χρειάζονται άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες για να ξανακερδίσει η Ευρώπη την εμπιστοσύνη

των πολιτών της.

Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε ιδιαίτερα στην άνοδο της ακροδεξιάς, για την οποία επανέλαβε ότι είναι λάθος να την ταυτίζουμε μόνο με την οικονομική κρίση, καθώς, όπως επισήμανε, υπήρξε άνοδος του φαινομένου και σε χώρες που δεν αντιμετωπίζουν μείζονα οικονομικά προβλήματα, καθώς επίσης και στο ζήτημα του ευρωσκεπτικισμού.

Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα της ανάπτυξης, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες επιθυμούν τον συνδυασμό των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα