Τζόρνταν, simply the best…

Μισό αιώνα ζωής κλείνει σήμερα ο, κατά την ταπεινή μας άποψη, κορυφαίος μπασκετμπολίστας (για να μην πούμε αθλητής.) όλων των εποχών. ΜΑΪΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ, το όνομά του. Ο αέρινος, ο ένας και μοναδικός. Όσο και να ψάχνουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για το ποιος μπορεί να συγκριθεί με τον «Air» απάντηση δεν βρίσκουν και εδώ που τα λέμε ούτε πρόκειται να την βρουν για πολλά χρόνια ακόμη. Υποκλινόμαστε στον Κόμπι Μπράιαντ (μεγαλώσαμε με Λέικερς τη δεκαετία του ’80 και τους υποστηρίζουμε φανατικά), βγάζουμε το καπέλο στον τεράστιο ΛεΜπρον Τζέιμς, αλλά ο πενηντάρης πια Μάικλ, πολύ απλά ήταν… από άλλο

ανέκδοτο.

Ουδείς άλλος στην ιστορία ενός αθλήματος είχε τόσο μεγάλη επιρροή. Έξι τίτλοι με τους Σικάγο Μπουλς (με δύο three-peat), πέντε βραβεία MVP στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έξι στα πλέι οφ, δέκα τίτλοι πρώτου σκόρερ, αμέτρητα ρεκόρ και σύμφωνα με το ESPN, κορυφαίος αθλητής του εικοστού αιώνα στη βόρεια Αμερική. Κι αν το καλοκαίρι του 1993 δεν αναγκαζόταν να αποσυρθεί για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του πατέρα του το πιθανότερο είναι να είχε κατακτήσει τουλάχιστον άλλα δύο πρωταθλήματα.

Ήταν ο άνθρωπος που με την καθοδήγηση του δαιμόνιου ατζέντη του Ντέιβιντ Φολκ έφερε την επανάσταση και στο μάρκετινγκ, με δεκάδες χορηγικές συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι γνωστό άλλωστε το «Jordan Effect», η επίδραση δηλαδή του ονόματός του στην οικονομία γενικότερα. Η σειρά παπουτσιών Nike’s Air Jordan, είναι φυσικά η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών, με δισεκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Στην προσωπική του ζωή δεν τα κατάφερε και τόσο καλά. Έπαιζε τζόγο με τις ώρες, χώρισε πληρώνοντας 168 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση, αλλά αυτά ενδιαφέρουν τους κουτσομπόληδες και εδώ μιλάμε για μπάσκετ.

Και σε ότι αφορά την πορτοκαλί θεά είναι απλά ο καλύτερος. Να τα εκατοστήσεις Μάικλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα