Τσίπρας: Πρωτοκλασάτα στελέχη στις περιφέρειες

Με προσωπική του εισήγηση στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να κατέβουν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος στις περιφέρειες, σε μία ακόμη προσπάθειά του να δώσει περισσότερο πολιτικό… χρώμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει ιδιαίτερα στις 13 περιφέρειες της χώρας να κατέβουν

πρωτοκλασάτα στελέχη, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο σαββατοκύριακο.

Κομματικά στελέχη αναμένεται να διεκδικήσουν και τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας.

Οι… ζυμώσεις, ωστόσο, θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για κάθε περιφέρεια.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ζήτησε από τα στελέχη “να βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν έκτακτα γεγονότα, όπως προβοκάτσιες, τις οποίες συνηθίζει η ΝΔ εσχάτως”. Εξέφρασε δε την άποψη ότι είναι πιθανό να στηθεί εντέχνως μία δήθεν ρήξη της κυβέρνησης με την τρόικα – μπροστά στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Σχετικά με την προετοιμασία του κόμματος για τις ευρωεκλογές η εκτίμηση της ΠΓ είναι ότι η υποψηφιότητα Τσίπρα δημιουργεί μια νέα δυναμική υπέρ του ιδίου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί μετά τις 8 Φεβρουαρίου, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει επίσης η προετοιμασία για το εσωκομματικό δημοψήφισμα που θα αναδείξει τους υποψηφίους ευρωβουλευτές. Το εσωκομματικό δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στο ευρωψηφοδέλτιο, θα μείνουν δύο θέσεις κενές σε εκλόγιμες θέσεις με στόχο να τοποθετηθούν συνεργαζόμενες προσωπικότητες με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα