Τσίπρας: Νέα επίθεση βαρβαρότητας με το πολυνομοσχέδιο

Με δηλώσεις του από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το νέο πολυνομοσχέδιο υποστηρίζοντας πως αυτό αποτελεί “άλλη μία επίθεση βαρβαρότητας στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, σημείωσε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα φέρει πολιτικές εξελίξεις και πολύ γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση. Τότε, όπως είπε, “η κυβέρνηση σωτηρίας

που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη για να ξηλωθούν οι όροι του μνημονίου”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και την τρόικα πως «εκχωρούν τον έλεγχο των τραπεζών στα χέρια ξένων αλλά και εγχώριων κερδοσκόπων», επιτρέποντας στους «νεκροπομπούς» να γίνουν «αφεντικά» της Ελλάδας.

Προσέθεσε μάλιστα πως με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου τα «δεκάδες δισεκατομμύρια» που έχουν επενδύσει οι πολίτες για τη στήριξή τους «θα χάσουν το 50% της αξίας τους».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας «τετελεσμένων στην οικονομία πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ», οπότε και θα εφαρμοστεί «κρατικός έλεγχος των τραπεζών».

Παράλληλα, κατήγγειλε μεθοδεύσεις και «προμελετημένο έγκλημα» από την πλευρά της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως «οι βαρύτατες ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων» δεν αλλάζουν με την «ψήφιση ενός νόμου».

“Το νομοσχέδιο που έρχεται με τη μορφή του κατεπείγοντος αποτελεί άλλη μια επίθεση βαρβαρότητας”, τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

“Συντελείται έγκλημα κατά του λαού… διαλύουν την κοινωνία, ξεπουλάνε την Ελλάδα κομμάτι – κομμάτι”.

Ακόμη πρόβλεψε πως μετά τις 25 Μαϊου και τις ευρωεκλογές, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. “Η κυβέρνηση σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη για να ξηλωθούν οι όροι του μνημονίου”, υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Θα ξηλώσουμε μία – μία τις διατάξεις της κοινωνικής διάλυσης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα