Τσίπρας: Μήνυμα αλλαγής στις ευρωεκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική ομιλία έξω από την κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου Στατάλε υπογράμμισε ότι «όλες οι ενδείξεις μάς λένε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ευρείες συμμαχίες με αριστερές και κοινωνικές δυνάμεις της Ευρώπης, συμμαχίες κατά της βαρβαρότητας»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας

τόνισε ότι τόσο το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, βασίζονται σε έναν λόγο που απευθύνεται στη νέα γενιά, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα, οι αιτίες τους, οι αντίπαλοι, σε Ελλάδα και Ιταλία, είναι κοινά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε επίσης ότι «στην περίοδο βαθιάς ύφεσης που περνάμε, να επιτραπεί στις χώρες του Νότου, οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να μην υπολογίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ανάλογες δηλώσεις και από την Μπολόνια, σημειώνοντας πως το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι “ναι ή όχι στη λιτότητα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού “Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα”, κλείνοντας την προεκλογική του περιοδεία ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων που θα διαμορφωθούν μετά τις ευρωεκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα καθορίσει τη ζωή μας για πολλά χρόνια».

«Εάν δεν αλλάξει, δεν θα αλλάξουν ούτε οι ακραίες πολιτικές που, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν κάνει την Ευρώπη «σκοτεινή ήπειρο».
Και η λιτότητα, από πείραμα, θα γίνει καθεστώς. Η Δημοκρατία, από ιστορική κατάκτηση, θα γίνει πειραματόζωο» ανέφερε.

Μιλώντας για την εναλλακτική λύση που προτείνει, έκανε λόγο για ένα «ευρωπαϊκό New Deal». Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στην παιδεία, την έρευνα και την τεχνολογία, στο περιβάλλον, στην κοινωνική οικονομία, στα δίκτυα και τις υποδομές.

«Ευρωπαϊκό New Deal», άμεσος απεγκλωβισμός από τη λιτότητα και «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Χρέους» για την επίλυση της υπερχρέωσης της Ευρωζώνης, είναι οι τρεις προϋποθέσεις για να βαδίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο δρόμο της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης, είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε τέλος πως στην Ευρώπη δεν έχουν θέση τα νεοναζιστικά μορφώματα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ιταλία, ούτε πουθενά.

Keywords
Τυχαία Θέματα