Τσίπρας: Η Μέρκελ τρέμει τη μεγάλη ανατροπή

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέτωπο της Αριστεράς στο Παρίσι και με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος «τρέμει στην ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές,

καθώς κάτι τέτοιο θα ανοίξει το δρόμο για μία μεγάλη ανατροπή στην Ευρώπη»

Αρχικά, αναφερόμενος στην επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «προεκλογικό τυχοδιωκτισμό» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δανείστηκε χθες από τις αγορές, χωρίς να έχει πρώτα αναδιαρθρώσει το χρέος της ώστε να πέσουν τα επιτόκιά της και δανείστηκε ακριβά.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως οι αγορές δεν εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και πως απλώς κυνήγησαν και πέτυχαν μεγάλα και, κυρίως, εγγυημένα κέρδη.

Μιλώντας για το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών για να επισημάνει ότι η ψήφος θα επηρεάσει την πορεία όλης της Ευρώπης και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ανακοπεί ο νεοφιλελευθερισμός και «η γερμανική Ευρώπη».

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας και στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας και σημείωσε την ανάγκη να καταψηφιστεί η Μαρί Λεπέν και το κόμμα της τονίζοντας ότι «η ψήφος στη Μαρίν Λεπέν δεν αποτελεί αντισυστημική επιλογή».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας έθεσε τους στόχους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, οι οποίοι εκφράζονται από την υποψηφιότητά του και αναλυτικά είναι:

▪ Να βάλουμε τέλος στη λιτότητα για να ξανακερδίσουμε την Δημοκρατία.

▪ Να αναχαιτίσουμε τις κοινωνικές διεργασίες που αναβιώνουν τις εθνικιστικές τάσεις και την ξενοφοβία. Που αναζωπυρώνουν τον δεξιό λαϊκισμό και εξτρεμισμό.

▪ Nα ξαναενώσουμε λαούς και χώρες που ο νεοφιλελευθερισμός χωρίζει.

▪ Να οικοδομήσουμε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συμμαχία ενάντια στη λιτότητα.

▪ Να προωθήσουμε την αλληλεγγύη των νέων γυναικών και ανδρών. Των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Σε μια Ευρώπη ενάντια στην ηγεμονία του κεφαλαίου. Είναι η μόνη αλληλεγγύη που μπορεί να σπάσει τη διαίρεση Βορρά-Νότου.

Keywords
Τυχαία Θέματα