Τσαυτάρης: Πιστεύουμε ότι οι αγρότες θα δείξουν κατανόηση

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ξεκαθάρισε μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ότι η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν εφικτό για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών και ζήτησε απ’ αυτούς να δείξουν κατανόηση.

“Αυτή την ώρα αυτό είναι εφικτό. Προσπαθήσαμε να λύσουμε μια σειρά προβλημάτων” υποστήριξε αρχικά ο υπουργός και συμπλήρωσε: “Τα προβλήματα δεν ήταν μόνο οικονομικά άρα δεν μπορεί να λέγεται ότι δεν δώσαμε τίποτα. Δώσαμε ότι μπορούσαμε να δώσουμε οικονομικά αλλά λύσαμε και μια σειρά προβλημάτων όπου είχαν επίσης και οικονομικό κόστος. Δηλαδή οι αγρότες

ζητούσαν να λύσουμε το πρόβλημα της υπευρποθηκευμένης γης από την παλαιά ΑΤΕ για να μην χάσουν τα χωράφια τους. Το λύσαμε αυτό και τα δάνεια που είναι εξυπηρετούμενα και πήγαν στη νέα ΑΤΕ Πειραιώς αλλά ακόμα ακόμα για το 20% των μη εξυπηρετούμενων δανείων είχαν μείνει στην παλαιά ΑΤΕ και θα είναι πολύ κόστος σε ό,τι αφορά την υποθήκευση για τους αγρότες. Κατά συνέπεια λύθηκε ένα μεγάλο αίτημά τους.

Λύθηκε παράλληλα ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την επέκταση της συνταξιοδότησης των αγροτών από τα 65 στα 67, ειδικά για την ομάδα αγροτών που είχε μπει στο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης και δημιουργούνταν πρόβλημα. Το λύσαμε αυτό γιατί ήταν δίκαιο αίτημα. Όμως μακάρι να είχαμε πολύ περισσότερες δυνατότητες και να λύναμε πολύ περισσότερα προβλήματα. Το θέμα του πετρελαίου είναι μια σημαντική δαπάνη, μια σημαντική και ακριβή εισροή στην γεωργική παραγωγική εργασία που επηρεάζει το κόστος, προσπαθήσαμε να δώσουμε πίσω, όπως κάθε χρόνο, την επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης των πετρελαιοειδών. Εμείς πιστεύουμε ότι οι αγρότες θα δείξουν κατανόηση. Ο διάλογος με τους αγρότες είναι συνεχής και συνεχείς οι προσπάθειες”, κατέληξε ο κ. Τσαυτάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα