Το… συζητάει η Κομισιόν για το πρόγραμμα των ανέργων

Η Κομισιόν δηλώνει πως θα επανεξετάσει το θέμα του προγράμματος για τους 400.000 ανέργους το οποίο είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή απέρριψε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ως μη συμβατό με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα απαιτήσει τα χρήματα πίσω σε περίπτωση που το πρόγραμμα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Το υπουργείο Εργασίας από τη μεριά του διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή

Επιτροπή. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έχει εγκριθεί και από την τρόικα.

Σε νέα του τοποθέτηση ο ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης, Λάζλο Αντόρ, δήλωσε πως η Κομισιόν θα εξετάσει τις δυνατότητες υποστήριξης προγράμματος κοινωνικής εργασίας, με πιθανή πηγή χρηματοδότησης το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

«Επιβεβαιώνουμε ότι η Κομισιόν θα εξετάσει τις δυνατότητες υποστήριξης προγράμματος κοινωνικής εργασίας, με πιθανή πηγή χρηματοδότησης το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Κάτι τέτοιο όμως, θα απαιτούσε ενδεχομένως επαναπρογραμματισμό των διαθέσιμων διαρθρωτικών κονδυλίων για την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει επίσημο σχετικό αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση. Με δεδομένο ότι το 2013 είναι η τελευταία χρονιά της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, οι δυνατότητες επαναπρογραμματισμού, πάντως, είναι περιορισμένες», δήλωσε συγκεκριμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα