Το 56% των Γάλλων εμπιστεύεται ακόμα τον Στρος – Καν!

Τον Ντομινίκ Στρος – Καν θεωρεί η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών τον ιδανικό αντικαταστάτη του Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με «κρυφή» δημοσκόπηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας γαλλικό ραδιόφωνο.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Le Parisien», η οποία

όμως αποφάσισε τελικά να μην τη δημοσιεύσει. Ωστόσο, τα στοιχεία της δημοσκόπησης έφτασαν στον ραδιοφωνικό «France Info», που αποφάσισε να τα αποκαλύψει.

Η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ… κατρακυλάει και στη Γαλλία ήδη αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση λοιπόν, το 56% θεωρεί πως ο Στρος – Καν είναι ο πολιτικός που εμπιστεύονται περισσότερο σε θέματα οικονομίας και πιστεύουν πως θα μπορούσε να είναι αυτός ο αντικαταστάτης του Ολάντ.

Θυμίζουμε πως η πολιτική καριέρα του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ ουσιαστικά καταστράφηκε μετά τις αποκαλύψεις για την άστατη σεξουαλική του ζωή και για τις κατηγορίες που αντιμετώπισε για απόπειρα βιασμού καμαριέρας ξενοδοχείου.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, έρχεται δεύτερος στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση με ποσοστό 53%, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 49%.

Από τη μεριά της η «Le Parisien» διευκρίνισε πως αποφάσισε να μην δημοσιεύσει τη δημοσκόπηση επειδή θεωρεί πως στο ερωτηματολόγιο θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί και ερώτηση για το αν οι πολίτες επιθυμούν την επιστροφή του Στρος – Καν στην πολιτική ζωή της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα