Βενιζέλος: Οι συζητήσεις με την τρόικα θα έχουν θετικό αποτέλεσμα – Στουρνάρας: Δεν είναι αγεφύρωτες διαφορές

Αισιόδοξος για την επίτευξη θετικού αποτελέσματος από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίσθηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος

του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι «τα αντικειμενικά δεδομένα της ελληνικής Οικονομίας είναι τέτοια, που μας επιτρέπουν να πούμε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα καταλήξουν αναγκαστικά σε ένα θετικό αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό».

«Θα βρεθεί λύση»

Αναφερόμενος στα ζητήματα που εκκρεμούν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα χαρακτήρισε «ήσσονος σημασίας, σε σχέση με αυτά που έχουν γίνει».

Εκτίμησε ότι και γι΄αυτά θα βρεθεί λύση, σημειώνοντας: «Γιατί δεν μπορεί να πει κανείς ότι εξαρτάται η τύχη της ελληνικής Οικονομίας από την ενιαία τιμή βιβλίου, ή από το εάν θα έχουμε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα φαρμακεία ή στα σούπερ μάρκετ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν τίθεται ζήτημα πολίτικής χάρης, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική προσέγγιση, που να κατανοεί τα δεδομένα.

Για τις τράπεζες

Για το ζήτημα των τραπεζών σχολίασε ότι δεν υπάρχει καμία απόσταση με την τρόικα διότι σ΄ αυτό το θέμα, όπως είπε, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και εγγυήσεις.

Είπε ειδικότερα, ότι υπάρχει η αρμοδιότητα της ΕΚΤ και η αρμοδιότητα της Τράπεζας της Ελλάδας. Τέλος σημείωσε ότι οι τράπεζες είναι απολύτως θωρακισμένες και θα βρεθεί λύση.

Στουρνάρας: Τίποτα δεν είναι αγεφύρωτο

«Αγεφύρωτο δεν είναι τίποτα, προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διάφορες μας» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Όπως είπε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, στόχος είναι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου να υπάρξει, αν όχι μια τελική συμφωνία, μια καλή έκθεση προόδου.

Ο κ. Στουρνάρας, όπως και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, θα έχουν νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών μας στο υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που πολλά είναι τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως είναι ήδη γνωστό, αυτά αφορούν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, τα εργασιακά, την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα