ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στην ασυλία εγκλημάτων κατά μεταναστών

Τη δική του θέση για το νομοσχέδιο περί ρατσισμού που προωθεί η κυβέρνηση, παρουσιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

“Η (έστω και πολύ καθυστερημένη) πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για

την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτή η χρήση των δημοκρατικών θεσμών από τους ναζί, για την προπαρασκευή ή την κάλυψη εγκληματικών πράξεων.

Είναι πια ώρα να σταματήσει η κοντόφθλαμη ανεκτική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, είναι ώρα να δοθεί τέλος στη διακίνηση της άθλιας και ανιστόρητης θεωρίας των δυο άκρων. Είναι ώρα να σταματήσει η ασυλία των εγκλημάτων σε βάρος των μεταναστών.

Οφείλουμε όμως να παρατηρήσουμε ότι πρέπει να επιδιωχθεί η μέγιστή προσοχή, ώστε να μην παραβιαστούν βασικές πολιτικές ελευθερίες, στο όνομα της υπεράσπισης της δημοκρατίας.

Είναι άλλο πράγμα η προπαγάνδιση του εγκλήματος και η προπαρασκευή του, και άλλο η διακίνηση ιδεών, ακόμη κι αν αυτές είναι αποκρουστικές. Η πλήρης ελευθερία του λόγου είναι συστατικό στοιχείο κάθε πραγματικής δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία δεν παύει ταυτόχρονα να είναι ένας αγώνας αξιών και ιδεών, αλλά και άρσης των αιτιών που γεννούν τέτοιου είδους φαινόμενα”, σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα