Συνελήφθησαν 31 για τη ληστεία διαμαντιών στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της μεγάλης ληστείας διαμαντιών αξίας μεγαλύτερης των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, που έγινε στις 18 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ, η αστυνομία στο Βέλγιο, την Ελβετία και τη Γαλλία, συνέλαβε συνολικά 31 υπόπτους.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εχθές και σήμερα περίπου 200 βέλγοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε 40 διαμερίσματα, κυρίως στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα

από τις έρευνες οι αστυνομικοί συνέλαβαν 24 υπόπτους στο Βέλγιο, έξι στην Ελβετία και έναν στην Γαλλία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας των Βρυξελλών, Ζαν-Μαρκ Μεγιέρ.

Σύμφωνα με το Reuters, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης στο Βέλγιο κατασχέθηκαν μεγάλη ποσότητα διαμαντιών, χρηματικά ποσά και πολυτελή αυτοκίνητα.

Υπενθιμίζεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου, οκτώ ένοπλοι άνδρες ντυμένοι σαν αστυνομικοί εισέβαλαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ και διέρρηξαν ένα ελβετικό εμπορικό αεροσκάφος που περιείχε κυρίως διαμάντια αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ληστεία περιελάμβανε και «ριφιφί» αφού οι δράστες άνοιξαν στο αεροπλάνο τρύπα, από την οποία και διέφυγαν με 120 πακέτα από πολύτιμα πετράδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα