Συρία: Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ διέταξε νέα γενική αμνηστία

Σύμφωνα με την «Liberation», ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, διακήρυξε μια νέα γενική αμνηστία για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν μέχρι την Τρίτη, όπως σημειώνει το επίσημο πρακτορείο Sana.

«Ο πρόεδρος Άσαντ διακήρυξε το διάταγμα 23, το οποίο χορηγεί μια γενική αμνηστία για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από τις 16 Απριλίου 2013 και έτσι η θανατική ποινή θα αντικατασταθεί από καταναγκαστικές εργασίες εις το διηνεκές», μεταδίδει το πρακτορείο.

Επιπλέον, το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας, al-Ikhbariya,

θα μεταδώσει την Τετάρτη μια συνέντευξη του Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με την σελίδα στο Facebook του καναλιού.

Στην τελευταία του εμφάνιση μπροστά στις κάμερες (της Τουρκίας) στις αρχές Απριλίου, ο πρόεδρος Άσαντ προειδοποίησε ότι μια πιθανή πτώση του καθεστώτος του θα έχει ένα αποτέλεσμα ντόμινο στη Μέση Ανατολή και θα αποσταθεροποιήσει αυτήν την περιοχή για πολλά χρόνια. «Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως αν υπάρξει διχοτόμηση στη Συρία ή αν οι τρομοκρατικές δυνάμεις πάρουν τον έλεγχο της χώρας, αυτό θα μεταδοθεί απευθείας και στις γειτονικές χώρες», είχε δηλώσει ο πρόεδρος σε αυτή την συνέντευξη στο κανάλι Ulusal και στην εφημερίδα Aydinlik, η οποία αναμεταδόθηκε πλήρως από την σελίδα στο Facebook της προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα