Συνάντηση Σαμαρά-Στάινμπρουκ για… το μέλλον

Τον Πέερ Στάινμπρουκ θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10.00 το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια συνάντηση… για το μέλλον.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον υποψήφιο του SPD για την Καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο του 2013, την κατάσταση που διαμορφώνεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μονάχα για την Ελλάδα,

αλλά συνολικά για την κρίση χρέους που ταλαιπωρεί την ευρωζώνη, προκαλώντας έντονες κοινωνικές αντιδράσεις στο σύνολο της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ αναμένεται να είναι ο Αντικαγκελάριος μιας κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού που πιθανολογείται ότι θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές για τη Μπούντεσταγκ στη Γερμανία, και πιθανότατα ο Υπουργός Οικονομικών που θα διαδεχθεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον σημερινό “τσάρο” της γερμανικής οικονομίας και εμβληματική φυσιογνωμία της πολιτικής ζωής του Βερολίνου, να μετακινείται στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία άλλωστε, διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών και στην προηγούμενη κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού του CDU με το SPD, πάλι υπό την ηγεσία της Άνγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα