Στουρνάρας: Δεν μπορεί να γίνει “κούρεμα”

Τη ρητορική… άρνησης ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, την οποία είχε αγκαλιάσει πριν από τις γερμανικές εκλογές, υιοθέτησε και πάλι ο ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο περιθώριο της συγκυρίας με την πολιτική εκκρεμότητα της ανάδειξης νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο

συνέντευξης την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα “Επενδυτής”, ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχτηκε: “Ονομαστικό κούρεμα δεν μπορεί να γίνει. Δεν το δέχονται αυτοί στους οποιους έχουμε το χρέος. Η μείωση του χρέους πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να τον θέλουν όλοι. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε λύσεις, όταν δεν τις θέλει ο άλλος”.

Ο Υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ακόμη κατηγορηματικά αρνητικός μπροστά και στο ενδεχόμενο της επιβολής νέων φόρων το 2014. “Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσουμε τους φόρους το 2014. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά δεν αναγνωρίζει ότι το έλλειμμα στο Ασφαλιστικό είναι τόσο μεγάλο που δεν θα μπορεί να καλυφθεί. Στόχος είναι τώρα η ανάσχεση της ύφεσης, μέσω της οποίας θα υπάρξει αύξηση στα έσοδα των Ταμείων”, δηλώνει με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Επενδυτής” ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα