Στουρνάρας: Αντιμετωπίσιμες οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία – Μόνο για την Κύπρο το μοντέλο

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισήμανε ότι είναι αντιμετωπίσιμες οι επιπτώσεις της κυπριακής κρίσης στην ελληνική οικονομία.

«Οι επιπτώσεις της κυπριακής κρίσης στην ελληνική οικονομία είναι μικρές και αντιμετωπίσιμες. Ήταν δύσκολη η προσπάθεια που καταβάλλαμε στο Eurogroup. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά αναπόφευκτη, καθώς απέφυγε η Κύπρος

την χρεοκοπία», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εξασφαλίσαμε τις ελληνικές καταθέσεις σε αυτές».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε χθες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε ότι τα είπε αυτά επειδή υπάρχουν κι άλλα κέντρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με την Κύπρο.

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι είναι σημαντικά τα προβλήματα με τις offshore και τα οποία πρέπει να εξαλειφθούν για να μπορέσει να ευδοκιμήσει η Ευρώπη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο επισήμανε ότι: «Προσπάθησα να του δώσω τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Η λύση που δόθηκε στο Eurogroup αφορά μόνο την Κύπρο. Η Ευρωζώνη είναι ασφαλής».

Keywords
Τυχαία Θέματα