Σρέντερ: Η Μέρκελ παίρνει μόνο «βολικές» αποφάσεις

Μεγάλη συνέντευξη παραχωρεί ο πρώην καγκελάριος, Gerhard Schröder, στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt». Σε αυτήν αναφέρεται κυρίως στην οικογενειακή του ζωή, την ενασχόληση της γυναίκας του με την πολιτική, αλλά και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Δεν παραλείπει όμως να εκφράσει σύντομη γνώμη και για τους κύριους υποψηφίους για την Καγκελαρία, δηλ. για την Angela Merkel και τον Peer Steinbrück.

Ως

προς τη νυν Καγκελάριο η κριτική του εστιάζεται σε μερικούς τομείς, ενώ σε άλλους δείχνει να συμφωνεί μαζί της. Εκφράζει όμως την άποψη ότι το πολιτικό στιλ της δεν θα την οδηγούσε ποτέ στην επιβολή μιας Ατζέντας, σαν την Ατζέντα 2010 (θυμίζουμε ότι η τελευταία θεωρείται η μεγαλύτερη πολιτική κληρονομιά του Schröder, αλλά και ο λόγος που του κόστισε την επανεκλογή).

Θεωρεί ότι από την Angela Merkel λείπει το θάρρος του ρίσκου μιας μη επανεκλογής. Κατανοεί ότι οι πολιτικοί επιθυμούν να επανακαταλάβουν το πόστο τους. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να παραλείπουν τις απαραίτητες πολιτικές λόγω των εκλογικών συσχετισμών. Κρίνει ότι η Καγκελάριος αποφεύγει τις μη βολικές αποφάσεις και διαφέρει ως προς αυτό από τους προκατόχους της, παραπέμποντας προφανώς στον ίδιο.

Αναφερόμενος στον Peer Steinbrück, ο οποίος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω λαθών του στον προεκλογικό αγώνα και της αντίστοιχης κατρακύλας του στις δημοσκοπήσεις, θεωρεί ότι η κριτική που του ασκείται είναι υπερβολική και του φορτώνονται ευθύνες που δεν θα έπρεπε να τον βαρύνουν.

Τέλος, τονίζει τη σημασία των τοπικών εκλογών στην Κάτω Σαξονία, οι οποίες λαμβάνουν χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα