Σρέντερ: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο και μεταρρυθμίσεις

Περισσότερο χρόνο χρειάζεται η Ελλάδα εκτός από μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Frankfurter Sonntagszeitung».

Παράλληλα, τονίζει ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, πριν ξεσπάσει η κρίση που απλώς αναγκάζει την Ελλάδα να ξεπουλά την περιουσία της».

Αναφορικά για την ένταξη της Ελλάδας

στην Νομισματική Ένωση, ο Σρέντερ επαναλαμβάνει ότι αυτή ήταν κοινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όχι απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, όπως λέει, δεν είχε λόγο να αμφισβητήσει την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν μάλιστα «η Ελλάδα αποτελεί το λίκνο της Ευρώπης».

 Παραδέχεται ο Σρέντερ ότι υπήρχαν δομικά σφάλματα στην δημιουργία του ευρώ, που δεν συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη πολιτική ενοποίηση και εκτιμά ότι «τώρα είναι η ευκαιρία να αρθούν αυτά τα σφάλματα».

 Ο πρώην Καγκελάριος απορρίπτει πάντως κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η παραβίαση εκ μέρους της Γερμανίας των κριτηρίων του Συμφώνου Σταθερότητας συνέβαλε στην σημερινή κρίση, τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με τον γερμανικό προϋπολογισμό το 2003 ή το 2004.

Keywords
Τυχαία Θέματα