Σοφιανός: Πατέντα της ΕΕ οι ΜΚΟ

«Οι ΜΚΟ είναι πατέντα της ΕΕ, είναι βασικός πυλώνας διοχέτευσης κονδυλίων, προγραμμάτων, χρηματοδότησης» επισήμανε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να διαχωριστούν οι Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, από τις Μη Κυβερνητικές.

«Οι Μη Κυβερνητικές

Οργανώσεις είναι πυλώνας για να διαμορφώνεται μια διείσδυση σε κρίσιμους τομείς, όπως για παράδειγμα τις προσφορές του Ιδρύματος Σόρος σε μια σειρά βιβλιοθήκες, τις προσφορές του Ιδρύματος Νιάρχου σε μια σειρά σχολικών προγραμμάτων» είπε ο κ. Σοφιανός.

Ερωτηθείς αν σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος Αθήνας θα αρνηθεί την προσφορά από μια ΜΚΟ απάντησε λέγοντας ότι «δεν μιλάμε για τη δυνατότητα της εθελοντικής προσφοράς, μιλάμε για το πάρτι που λέει: ΜΚΟ χρηματοδοτείται και απαιτεί από τον ΚΥΑΔΑ (το ίδρυμα αστέγων του Δήμου Αθήνας) να της φέρνει τα γεύματα, που φτιάχνει ο ίδιος ο ΚΥΑΔΑ και να της τα φέρνει την ώρα που θέλει. Αυτό είναι πάρτι και εμείς λέμε: Υπάρχουν δημόσιοι και δημοτικοί φορείς, όλα τα λεφτά εκεί και μέσα από εκεί να διαμορφωθούν οι όροι για να χρηματοδοτηθούν. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να έχεις στραγγαλίσει τις σχολικές επιτροπές, από 7 εκατ. το 2010 να τους δίνεις 3 εκατ. το 2013 και να βάζει ο γονιός από την τσέπη του και να λες η ΜΚΟ τάδε έχει πάρει αυτό το πρόγραμμα. Δεν μπορεί να μην έχεις διατροφολόγο σε παιδικούς σταθμούς και να παίρνεις τη ΜΚΟ και να συνεργάζεσαι μ’ αυτήν».

Ο κ. Σοφιανός πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τομέας κοινωνικής πολιτικής που να μην εμπλέκεται και μια ΜΚΟ, ανέφερε ότι αυτό δεν σημαίνει πως είναι δεδομένο ότι υπάρχει πάρτι», αλλά εκείνο που είναι δεδομένο είναι ότι «κονδύλια τα οποία πρέπει να διοχετευτούν στις κοινωνικές δομές των δήμων, δεν πάνε εκεί και πάνε σε ΜΚΟ».

Keywords
Τυχαία Θέματα