Σαμαράς: Βγήκαμε από την εντατική. Όχι από το νοσοκομείο

Σαφές μήνυμα πως η χώρα θα κερδίσει τη μάχη και θα βγει από την κρίση , χωρίς μάλιστα να αναγκαστεί η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.Ανοίγοντας ουσιαστικά τις εργασίες στο δρομο προς το συνέδριο του κόμματος ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε τον απολογισμό της μέχρι τώρα
πορείας της ΝΔ τόσο από τη θέση της Αντιπολίτευσης όσο και από την πορεία της τον τελευταίο χρόνο τονίζοντας πως τηρήθηκαν και οι δύο ουσιαστικές δεσμεύσεις, η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η αναδιάρθρωση του χρέους.Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής τονίζοντας πως η διάσωση της χώρας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και πως υπάρχουν ακόμα πολλά ανοιχτά μέτωπα ενώ προέταξε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.Στο στόχαστρο του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα αντιμνημονιακά κόμματα που βρισκονται στα δεξιά της ΝΔ και κυρίως η ΧΑ. “ Το τελευταίο οκτάμηνο τολμήσαμε όλες τις αλλαγές που δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, διορθώνουμε λάθη και στρεβλώσεις. Για το πως φθάσαμε στην κρίση έχουν ευθύνες όλοι. Όμως από τη μία πλευρά βρίσκονται κόμματα που είδαν το λάθος και θέλουν να σηκώσουν την χώρα στα πόδια της, θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να πιάσουμε τους στόχους για να βγούμε από τα μνημόνια. Απέναντί μας είναι εκείνοι που διώχνουν επενδυτές, έχουν κάνει σημαία τους την ανομία, χαιδεύουν παρανόμους, εκείνοι που μιλούν με πολλά στόματα, εμφανίζονται με πολλά πρόσωπα, εκτός Ελλάδας λένε ότι νόμισμά μας είναι το ευρώ και μέσα λένε άλλα, μας κατηγορούν γιατί έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας ενώ πηγαίνουν έξω και αναζητούν την επιδοκιμασία τους. Μας κατηγορούν εκείνοι που τη μία θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια, την άλλη να τα διαπραγματευθούν την άλλη να τα καταργήσουν μονομερώς. Δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές τους ούτε οι δημαγωγίες τους. Εκφράζουν το χειρότερο πρόσωπο του χθες και ότι κρατά την χώρα στο χθες.Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της τρικομματικής κυβέρνησης λέγοντας πως τα τρία κόμματα σηκώνουν το βάρος της ανόρθωσης της χώρας. “Κάναμε πολλά, βγήκαμε από την εντατική όχι από το νοσοκομείο. Έχουμε μπροστά μας το στοίχημα της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, πρέπει να ανακουφίσουμε τα χαμηλότερα στρώματα να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Έπρεπε πρώτα να σώσουμε την χώρα από την χρεωκοπία και μετά να αρχίσουμε να ενισχύουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. ”Ο Πρωθυπουργός μάλιστα παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις του για την ανακούφιση των ομάδων που πλήττονται κυρίως από την κρίση βάζοντας ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων , τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας:

“Θα βγούμε από την κρίση, και θα μπορέσουμε να δώσουμε ξανά το χαμόγελο, ειδικά στα νέα παιδιά.

Όσοι προεξοφλούσαν το Grexit, ποντάρουν πλέον στη σωτηρία της Ελλάδας.

Χωρίς την Παράταξή μας, δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα.

Θέλουμε να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα στα πόδια της. Να δημιουργηθούν ξανά προοπτικές, ώστε οι νέοι να μείνουν στην Ελλάδα.

Απέναντί μας είναι όσοι διώχνουν επενδυτές, χαϊδεύουν παρανόμους, ενοχλούνται όταν εμποδίζονται βαρυποινίτες να δραπετεύσουν.

Μας κατηγορούν εκείνοι που τη μια θέλουν να σκίσουν τα Μνημόνια, την άλλη να τα διαπραγματευτούν, την άλλη να τα αλλάξουν.

Δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές, ούτε η δημαγωγία τους, ούτε η άρνησή τους σε όλα.

Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να απολογούμαστε στις συνιστώσες ενός ασυγκράτητου λαϊκισμού.

Είμαι ρεαλιστής και λέω την αλήθεια: Βγήκαμε από την εντατική, δεν βγήκαμε τελείως από το νοσοκομείο.

Αυτά που θα αντιμετώπιζε η χώρα αν δεν είχε αλλάξει σελίδα τους τελευταίους μήνες θα ήταν πολύ χειρότερα.

Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας.

Μόλις ξεκινήσει η ανάκαμψη, θα υπάρξουν και μέτρα κοινωνικής ανακούφισης.

Η Παράταξή μας πρέπει να πρωτοστατήσει στην αναγέννηση της χώρας. Είναι αρετή να αγαπάς την πατρίδα σου και να θυσιάζεσαι.

Η πατρίδα είναι προϋπόθεση για τη Δημοκρατία.

Πατρίδα, Δημοκρατία και Ευρώπη πάνε μαζί.

Δεν θέλουμε μια Ευρώπη γραφειοκρατίας. Και αυτό το αντιλαμβάνεται η ίδια η Ευρώπη.

Από αυτή την κρίση, όλοι στην Ευρώπη έγιναν σοφότεροι.

Μάτια στραμμένα στο μέλλον, αλλά ψυχή γεμάτη Ελλάδα.

Ο κόσμος δεν πείθεται πλέον μόνο με ωραία λόγια. Θέλει έργα.

Έχουμε απαλλαγεί από την εσωστρέφεια. Στην πορεία για το Συνέδριο, πάμε για να ανταμώσουμε και να ενώσουμε την κοινωνία.

Θα πάμε σε όλη την Ελλάδα, εξωσυμβατικά. Θα πάμε με το διαδίκτυο.

Να αφουγκραστούμε την αγωνία και του τελευταίου Έλληνα. Γιατί είναι και δική μας αγωνία.

Με αυτό το Συνέδριό μας, χτίζουμε την Ελλάδα του 2020.

Η νεολαία μας είναι το καλύτερο κομμάτι της Παράταξής μας. Η νεολαία της ελπίδας.

Θα προχωρήσουμε σε Συνέδριο Αποδήμων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα