Η Αίγυπτος στα πρόθυρα νέας… επανάστασης

Στα πρόθυρα νέας εξέγερσης βρίσκεται η Αίγυπτος, μετά τη σημερινή απόφαση δικαστηρίου να καταδικάσει σε θάνατο τους 21 οπαδούς που είχαν συλληφθεί ως προταίτιοι των αιματηρών επεισοδίων στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ πριν από περίπου έναν χρόνο, τα οποία είχαν πυροδοτήσει γενικότερη κοινωνική αναταράχη στην Αίγυπτο.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ποινή, οπαδοί των ομάδων που είχαν εμπλακεί στις ταραχές άρχισαν να συγκεντρώνονται

σε πλατείες και να προκαλούν επεισόδια, ενώ πολιόρκησαν και το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αντίδραση του καθεστώτος των Αδελφών Μουσουλμάνων και του Προέδρου Μόρσι ήταν άμεση, καθώς δυνάμεις του στρατού και της Αστυνομίας έκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία Ταχρίρ, προκειμένου να αποτρέψουν μαζικές συγκεντρώσεις σαν και εκείνους που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η ηγεμονία του Μοχάμεντ Μόρσι έχει δεχθεί σοβαρούς κλυδωνισμούς, καθώς η αντιπολίτευση συσπειρώνει τις δυνάμεις της, και ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι προβάλλει σταθερά ως ένα δυνητικό αντίπαλο δέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα