Σαμαράς: Η Ιρλανδία δείχνει το δρόμο της εξόδου από την κρίση. Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα με εξωστρέφεια

(Photo: Eurokinissi)

Το παράδειγμα της Ιρλανδίας χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς ως έμπρακτη απόδειξη ότι μια χώρα η οποία ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα μπορεί να βρει την περπατησιά της, να ανακάμψει, και να αφήσει πίσω της την κρίση, επιστρέφοντας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιρλανδό ομόλογό του Έντα Κένι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε με νόημα ότι

η Ιρλανδία είχε επιλέξει εγκαίρως τη στρατηγική στόχευση της εξωστρέφειας στην οικονομία της, που σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ήταν τα δυο στοιχεία που της επέτρεψαν να αντέξει απέναντι στις επιπτώσεις από την κρίση, και να βγει εγκαίρως από αυτήν.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνέκρινε την πορεία των δυο χωρών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας, όχι μόνο για να καταφέρει να βγει από την κρίση, αλλά και για το πως θα χειριστεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία ασκεί σήμερα η Ιρλανδία, και θα αναλάβει η χώρα μας το 2014.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, πριν από μερικούς μήνες, η Ελλάδα και η Ιρλανδία ήταν μόνες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν μιλούσαν για την ανάγκη να συνδυαστούν τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης με δράσεις ανάπτυξης, σήμερα ωστόσο η πραγματικότητα αυτή έχει αλλάξει.

“Το κρίσιμο εργαλείο για να βγούμε από την κρίση, λέγεται ανταγωνιστικότητα. Θέλουμε να βάλουμε ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη. Να χαρακτηρίζει η εξωστρέφεια τη νέα Ελλάδα που χτίζουμε”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα