Σαμαράς: Ακίνητα του Δημοσίου για στέγαση αστέγων – Να βγούμε από την κρίση χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω

Ένα νέο πακέτο κοινωνικών μέτρων, αυτή τη φορά με έμφαση στους αστέγους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.

«Πρέπει να βοηθήσουμε όσους επλήγησαν περισσότερο για να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους επλήγησαν από την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς

τονίζοντας ότι «νοιαζόμαστε γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη».

«Στόχος μας να βγούμε από την κρίση χωρίς να αφήσουμε κανένα πίσω» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως το σχέδιο θα αναπτυχθεί σε τρεις τομείς.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχουν ανακαινιστεί ορισμένα κτίρια, στα οποία θα φιλοξενηθούν άστεγοι.

Αρχικά, θα δημιουργηθεί ο θεσμός της Κοινωνικής Κατοικίας για την οποία θα αξιοποιηθεί ό,τι ακίνητο υπάρχει στη δικαιοσοδία του δημοσίου και που άμεσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει αστέγους που, όπως είπε, ο κ. Σαμαράς, «σήμερα ζουν την πιο ακραία αδικία».

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση δεν θα αρκεστεί μόνο σε αυτό αλλά θα τους προσφέρει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προκειμένου να επιταχυνθεί η επάνενταξή τους στην κοινωνία.

Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου περιλαμβάνει τη συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία ώστε βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου να αξιοποιηθούν δωρεές ιδιωτών.

Το τρίτο σκέλος αφορά τη δημιουργία κέντρου πρότυπης στήριξης αστέγων που θα στεγαστεί στο Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας στην πλατεία Βάθης το οποίο για το λόγο αυτό θα ανακαινιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα