Συνεχίζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου η υπόθεση για τη Δρομολαξιά
Με την αντεξέταση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Νίκου Λίλλη από τον Γιώργο Παπαϊωάννου, συνήγορο υπεράσπισης του Στάθη Κιττή, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA.
Ο κ. Παπαϊωάννου κατέθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου τα συμβόλαια εργοδότησης ποδοσφαιριστών της ΑΛΚΗΣ την περίοδο 2010 – 2011, τους οποίους κατονόμασε.
Υποστήριξε ότι για όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές η ΑΛΚΗ διατηρούσε διπλά συμβόλαια.
Απαντώντας στο δικηγόρο, ο Νίκος Λίλλης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν ασχολείτο με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της ΑΛΚΗΣ, αλλά οι δικηγόροι και οι υπάλληλοι του γραφείου της ΑΛΚΗΣ και δεν είχε υπόψη του το γεγονός. Ισχυρίστηκε ότι τα διπλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών δεν συμβαίνουν μόνο στην ΑΛΚΗ, αλλά και σε πιο μεγάλες ομάδες.
Σε άλλο σημείο των υποβολών του προς το μάρτυρα Νίκο Λίλλη, ο κ. Παπαϊωάννου υπέβαλε στο μάρτυρα ότι χρωστά ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ στο Φόρο Εισοδήματος και ότι κλήθηκε σε συνάντηση για τη διευθέτηση του ζητήματος, με τον κ. Λίλλη να διερωτάται ποιος ο λόγος για αυτή την αναφορά.
Ο Γιώργος Παπαϊωάννου παρουσίασε επίσης έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία – όπως υποστήριξε – έδωσε μόνο στον προπονητή της ΑΛΚΗΣ Κώστα Καϊάφα επιταγές 349 περίπου χιλιάδων ευρώ και διερωτήθηκε πώς διαμαρτύρεται ότι του φόρτωσαν τα χρέη της ΑΛΚΗΣ όταν ο ίδιος ως πρόεδρος του σωματείου, μοίραζε τόσο χρήμα.
Ο Νίκος Λίλλης απάντησε ότι αυτά τα χρήματα δεν αφορούσαν όλα μισθοδοσία του Καϊάφα αλλά και άλλες υποχρεώσεις και σκοπούς. Ανέφερε ακόμα πως σήμερα όταν αναλαμβάνει κάποιος Πρόεδρος σε ένα σωματείο, πρέπει να έχει έτοιμα, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ.
Στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης παρουσίασε διάφορα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα υποβάλλοντας στο μάρτυρα ότι μέσα από αυτές τις μακρές χρονικά τηλεφωνικές συνδιαλέξεις συμφώνησε – όπως ισχυρίστηκε – με αστυνομικούς ανακριτές αυτά που θα κατέθετε στην Αστυνομία για την υπόθεση, ότι δηλαδή αν πει την αλήθεια στο δικαστήριο, θα κριθεί ευνοϊκά υπέρ του σε άλλη υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενος ο ίδιος μαζί με αστυνομικούς.
Απαντώντας ο Νίκος Λίλλης ανέφερε ότι κατέθεσε χωρίς να έχει κανένα αντάλλαγμα και με μόνο κίνητρο το γεγονός ότι και οι δύο ανακριτές του ειδικού κλιμακίου της Αστυνομίας που ασχολήθηκαν με το ανακριτικό έργο της υπόθεσης, «τον έπεισαν ότι δεν τους ενδιέφερε αν κάποιος είναι δεξιός ή αριστερός, αλλά να λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση».
Ο συνήγορος, ωστόσο, επέμεινε στην υποβολή του ότι ο Νίκος Λίλλης διαπραγματεύτηκε με τους αστυνομικούς ανακριτές της υπόθεσης.
Η αντεξέταση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ώστε να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σήμερα η προκαταβολή του οικογενειακού επιδόματος σε 670.000 δικαιούχους
- Για αυτήν την γυναίκα παράτησε τη σύζυγό του ο Mr Bean! (ΦΩΤΟ)
- Πάτρα: Ο Αρτέμης Σώρρας "ξαναχτύπησε"- Αυτή τη φορά τάζει 35 δις άτοκη χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων!
- Θερμό επεισόδιο μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών στη Μαύρη Θάλασσα
- Δείτε για ποια πιτσιρίκα παράτησε την σύζυγό του ο Mr Bean [Εικόνες]
- Μέσω διαδικτύου οι βεβαιώσεις αποδοχών των στρατιωτικών
- Mέχρι πότε πρέπει να δοθεί το δώρο του Πάσχα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις OnlyCY
- Παραλύει από αύριο το λιμάνι Λεμεσού
- Συνεχίζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου η υπόθεση για τη Δρομολαξιά
- Ομπάμα και Νετανιάχου καταδίκασαν το μακελειό στο Κάνσας
- Να αξιοποιηθεί το Λιμάνι Λεμεσού για εταιρείες υδρογονανθράκων, λέει Δήμος και ΕΒΕΛ
- Τσαβούσογλου:Περιμένουμε λύση του Κυπριακού αυτή τη χρονιά

- Τελευταία Νέα OnlyCY
- Συνεχίζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου η υπόθεση για τη Δρομολαξιά
- Παραλύει από αύριο το λιμάνι Λεμεσού
- Ομπάμα και Νετανιάχου καταδίκασαν το μακελειό στο Κάνσας
- Να αξιοποιηθεί το Λιμάνι Λεμεσού για εταιρείες υδρογονανθράκων, λέει Δήμος και ΕΒΕΛ
- Τσαβούσογλου:Περιμένουμε λύση του Κυπριακού αυτή τη χρονιά
- Θέματα εργαζομένων συζήτησε η ΥΠΕ με Υπουργό από Σρι Λάνκα
- Διαμαρτυρία Τ/κ για προβλήματα στη διέλευση “δημοσίων” αυτοκινήτων στις ελεύθερες περιοχές
- ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΜΠΕΙΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ
- Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τη λειτουργία του Επιταφίου στην Αμμόχωστο
- Ομάδα καλλιτεχνών ψάχνουν για 3D Artists (αχάριους ή επαγγελματίες) που θέλουν να δουλέψουν εθελοντικά για ένα σύντομο CGI animation 7 λεπτών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης
- Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους 4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας
- Θερμό επεισόδιο μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών στη Μαύρη Θάλασσα
- Έρχεται νέα γενιά υπολογιστών από την Apple
- Απίστευτο γκολ από τους νέους της Μπαρτσελόνα
- «Θα το προλάβουμε μέχρι 30 Ιουνίου που κλείνουμε;»
- Greek stocks end 3.44 pct lower
- Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Πάτρικ Σιλ
- Δράσεις για τους αστέγους ανακοίνωσε ο Σαμαράς