Προβόπουλος: Το Grecovery είναι καθ’ οδόν

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε στο Διεθνές Επενδυτικό Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs, ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη – το Grecovery

– είναι καθ’ οδόν».

Ο κ. Προβόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιτυχημένες κινήσεις των ελληνικών τραπεζών για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και την άντληση ρευστότητας από την αγορά, μετά την ολοκλήρωση της εκτίμησης των κεφαλαιακών αναγκών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως είπε, οι επιτυχίες αυτές σηματοδοτούν την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας.

Για τις ελληνικές τράπεζες είπε:

«Οι ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Έχουμε επιτύχει έναν πολύ μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα