Προβλέψεις για το Στοίχημα: Πρώτα μακροχρόνια bets για το Μουντιάλ…

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θυμάμαι καλά ήταν το 1990. Προσφάτως αφιχθείς εν Ελλάδι, προσπαθώ να κατανοήσω, στα 10 μου, τη διαφορά του football από το soccer και η ποδοσφαιροmania που με είχε κυριεύσει με οδήγησε στην αγορά των τριών, καταπληκτικών για την εποχή, περιοδικών για το Μουντιάλ που είχαν εκδοθεί μαζί με το περιοδικό «Εικόνες». Τα έχω ακόμη στη βιβλιοθήκη…

Κάρλο Αντσελότι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, Πέδρο Μονθόν, Γιόζεφ Χόβανετς, Βλάντιμιρ Βάις, Ιλιε Ντιμιτρέσκου, Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι, Κάρλος Ντούνγκα, Τίτα,

Ρούντι Φέλερ, Γίργκεν Κλίνσμαν, Φαρούκ Χατζίμπεγκιτς, Σαφέτ Σούσιτς, Σρέτσκο Κάτανετς, Μισέλ Πρεντόμ, Μανόλο Χιμένεθ, Μίτσελ, Ιμπραήμ και Χοσάμ Χασάν, Στιούαρτ Πιρς, Τέρι Μπούτσερ, Κρις Γουόντλ, Μάικ ΜακΚάρθι, Φρανκ Ράικαρντ, Ρόλαντ Κούμαν, Μάρκο Φαν Μπάστεν, Ερβιν Κούμαν, Ρουντ Γκούλιτ και Ντάνι Μπλιντ μερικοί, με μια πρόχειρη ματιά στα ρόστερ της εποχής, παίκτες που κατόπιν έκαναν καριέρα στους πάγκους. Ηταν το Μουντιάλ του μυαλού.

Από τα πρώτα μου ινδάλματα ήταν ο Τσεχοσλοβάκος Τόμας Σκούχραβι, ο Αργεντινός Πέδρο Τρόλιο, ο Βραζιλιάνος Καρέκα και φυσικά ο Ροζέ Μιλά σε ένα Μουντιάλ που θυμάμαι πολύ καλύτερα από άλλα. Το Μουντιάλ του Μαραντόνα να κλαίει, το Μουντιάλ που με έκανε έκτοτε να αντιπαθώ τη (Δυτική ή όχι) Γερμανία, το Μουντιάλ που με έκανε Βραζιλία κι ας ήμασταν τότε μια μέτρια ομάδα (και δίκαια ο «Ντιεγίτο» με τον Κανίγια μας απέκλεισαν), το Μουντιάλ όπου λυπήθηκα για πρώτη φορά, από τις πολλές έκτοτε, την Αγγλία.

Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι καλά ήταν του 2002, κυρίως διότι το είδα όλο στο… Τατόι, φανταράκι στην Αεροπορία όπου κανόνιζα τα σκοπέτα έτσι ώστε να μη χάνω τα σημαντικά ματς. Η εξαιρετική Σενεγάλη, ο Νότια Κορέα του Γκους Χίντινκ που… σπρώχτηκε ως τα ημιτελικά, η Γερμανία του Ολι Καν μα, πάνω από όλα, η Βραζιλία του Ρονάλντο. Η μεγαλύτερη υπόκλιση στον μεγαλύτερο παίκτη.

Βραζιλία 2014. Το ποδόσφαιρο κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζει αλλά κάθε τόσο μαζεύονται όλες οι φυλές της γης για ένα πανηγυράκι εμπορευματοποιημένο πια. Με τις ώρες που γίνονται τα ματς (7, 10 και 1) είναι βέβαια ό,τι καλύτερο για να δεις μπαλίτσα.

Μελετώντας αρκετά τα πώς, τα γιατί, τα πότε, τους αριθμούς, τις παραδόσεις, τα ρόστερ και αφήνοντας το ένστικτο να με επηρεάσει, επέλεξα να αφήσω στην άκρη μακροχρόνια στοιχήματα για κατάκτηση ή ημιτελικά. Το μυστικό στα Μουντιάλ είναι η συχνή ευκολία της συμμετοχής στα προημιτελικά: τέσσερα ματς δίνεις ως τότε, και με δύο νίκες (μια στον όμιλο και μια στους «16»), πας ως εκεί. Και μετά είναι όλα εύκολα… Ειδικά με μια μεγάλη πρόκριση, ανοίγει ο δρόμος με την αυτοπεποίθησή σου στο ζενίθ.

Πληρώνει η οκτάδα

Στις σημειώσεις μου για τους ομίλους και τα πονταρίσματα είναι, κατά κύριο λόγο…:

* τα χαμηλά σκορ της Βραζιλίας (κυρίως ελέω Σκολάρι)

* Μεξικό > Κροατία. Και λόγω απόδοσης και λόγω της εμπειρίας των Μεξικανών.

* Ολλανδία > Ισπανία. Παίζουν στην πρεμιέρα και οι «οράνιε», μην ξεχνάτε, είναι φιναλίστ του τελευταίου Μουντιάλ…

* Αγγλία και Ουρουγουάη να αφήσουν πρόωρα εκτός την πολύ κακή Ιταλία.

* Νιγηρία > Βοσνία. Δύναμη εναντίον απειρίας.

* Τα χάλια της ομάδας των ΗΠΑ.

* Να περάσει η Ρωσία. Δεν αποκλείω ακόμη και πρώτη, αφήνοντας πίσω το Βέλγιο.

Η Βραζιλία σε combosνικών της με underπληρώνει καλά στον όμιλο, η Αγγλία αν παίξει χωρίς άγχος πάει μέχρι και τους «8» ενώ το Βέλγιο μου θυμίζει ομάδες και ομάδες που πήγαν σε Μουντιάλ με εξαιρετικά ρόστερ και ελπίδες για κάτι καλό… και γύρισαν πρόωρα «σπίτι». Πρόχειρα θυμάμαι την Κολομβία του ’94…

Επίσης…

* Αν η Γαλλία βγει πρώτη, αποφεύγει την Αργεντινή και στους «16» παίζει με Νιγηρία (όπως εκτιμώ) ή Βοσνία.

* Αν η Ολλανδία βγει πρώτη, αποφεύγει τη Βραζιλία στους «16» και προφανώς είναι του χεριού της Μεξικό ή Κροατία.

* Η Πορτογαλία, με όποιον κι αν παίξει στους «16» (Βέλγιο ή Ρωσία), έχει το πάνω χέρι κατ’ εμέ.

Το πλήρες άρθρο και ο τρόπος στοιχηματισμού στο bxpbet.com.

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter και Google+)

Keywords
Τυχαία Θέματα