Ο Σαμαράς βάζει στην κυβέρνηση (και) τον Κικίλια

Μερικές… ώρες πριν την οριστικοποίηση του νέου κυβερνητικού σχήματος και την ανακοίνωσή του, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι επιλέγει να δώσει την ευκαιρία σε έναν ακόμη νέο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να δοκιμάσει τις δυνάμεις του.

Ο λόγος για τον βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα πρώτα πολιτικά στοιχήματα του Αντώνη Σαμαρά

μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τον επέλεξε υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, με τον πρώην μπασκετμπολίστα να χάνει τελικά από τον Γιάννη Σγουρό, να πετυχαίνει ωστόσο ένα πολύ πιο αξιοπρεπές αποτέλεσμα από ό, τι περίμεναν οι περισσότεροι.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ο Βασίλης Κικίλιας ήταν υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, και κατάφερε να εκλεγεί, παρόλο που βρέθηκε απέναντι σε ηχηρά ονόματα, όπως την Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Σήμερα, οι πληροφορίες τον θέλουν να συμμετέχει ως υφυπουργός στο νέο υπουργικό σχήμα, με αρμοδιότητα τον τομέα της Ενέργειας, που γνωρίζει άλλωστε καλά καθώς στο παρελθόν ήταν από τους πρώτους που ανέδειξαν τη στρατηγική σημασία της ΑΟΖ για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Βασίλης Κικίλιας ήταν από τους λίγους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που στήριξαν με θέρμη και χωρίς… κομπιάσματα, την πολιτική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περί πρωτογενούς πλεονάσματος και επιτυχιών στον τομέα της οικονομίας, με σχετικές παρεμβάσεις του μέσω των social media, “βάζοντας πλάτη” στα δύσκολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα