Προβλέψεις για το Στοίχημα: Ολλανδικό ερώτημα

Στέκομαι στο repeat του τελευταίου τελικού Ισπανίας – Ολλανδίας, κυρίως εξετάζοντας τι «οράνιε» θα δούμε στο γήπεδο. Το κλασικό 4-3-3 πήγε περίπατο αν και ο Λουίς φαν Χάαλ άφησε ανοιχτό να το χρησιμοποιήσει στην πορεία. Η καταστροφική πορεία στο EURO 2012, όπου αποκλείστηκε με τρεις ήττες στη φάση των ομίλων, ανάγκασε τους ιθύνοντες του ολλανδικού ποδοσφαίρου να τον επαναφέρουν στην τεχνική ηγεσία των «οράνιε» έπειτα από

δέκα χρόνια, αν και ιδιότροπος. Είναι εξαιρετικά ικανός, εξ ου και από τη νέα περίοδο θα βρίσκεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Φαν Χάαλ αλλάζει το DNA της Ολλανδίας. Μεσοεπιθετικά με Φαν Πέρσι, Ρόμπεν και Σνέιντερ και χωρίς καθαρό φορ, με ένα 3-4-1-1, σφύζει από ποιότητα και εμπειρία, όμως δεν μπορεί να πει κανείς κάτι αντίστοιχο για τη νεανική και παντελώς άπειρη άμυνά της καθώς με εξαίρεση ίσως τον Φλάαρ, οι υπόλοιποι που προορίζονται για το αρχικό σχήμα είναι κάτω από 25 ετών και αγωνιζόμενοι στο υποβαθμισμένο ολλανδικό πρωτάθλημα στερούνται παραστάσεων από μεγάλους αγώνες. Αντιθέτως, έχουν εμπειρία παίζοντας όλοι από τα 15-16 τους στις μικρές εθνικές ομάδες. Ο κίπερ Σίλισεν του Αγιαξ είναι εξαιρετικός, ο δεξιός μπακ Γιανμαατ και ο στόπερ Ιντι της Φέγενορντ άκρως ταλαντούχοι αλλά κυρίως υποκλίνομαι στον λίμπερο Ντε Φράι, επίσης των «ρότερνταμερς».

Απέναντί τους, όπως και στο τελευταίο ματς που έδωσαν σε Μουντιάλ, η Ισπανία. Η Ισπανία που τους νίκησε στην παράταση στο αήττητο (6-1-0) Παγκόσμιο Κύπελλο της Αφρικής με το φοβερό 14-1-0 μαζί με τα προκριματικά, μόνη ισοπαλία το… 90λεπτο του τελικού!

Θα δοθεί άραγε στη Βραζιλία η τελευταία παράσταση της Ισπανίας των τριών τίτλων; Η Ισπανία πήρε το 2010 το Μουντιάλ χωρίς ίσως να είναι η καλύτερη ομάδα αλλά ήταν η πιο αποτελεσματική, «τίκι-τάκα» και 1-0 ως τέλους. Το 2012 στο EURO ήταν ακόμη χειρότερη, πλην του φοβερού 4-0 στον τελικό επί της Ιταλίας. Το 2013 στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών ξανά μανά τα ίδια, κακή παρουσία που ολοκληρώθηκε με ήττα 3-0 από τη Βραζιλία στον τελικό. Το βασικό σχήμα θα αποτελείται σε μεγάλο βαθμό (ίσως κατά τα 10/11) από ένα μίγμα Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο με τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε να μην αλλάζει ρόστερ, αφήνοντας έξω Νεγρέδο, Γιορέντε και Ισκο.

Η φετινή, άθλια για τα δεδομένα της, εικόνα της Μπαρτσελόνα που αποτελεί τον «κορμό» της Ισπανίας και, κυρίως, η πολύ κουραστική χρονιά των διεθνών Ισπανών ως τέλους στο ChampionsLeague δημιουργεί μια αίσθηση τέλους εποχής για την Ισπανία. Δεν την υποτιμώ, ίσα ίσα, απλώς θεωρώ πως το (μεγάλο, κακά τα ψέματα) ερώτημα που αποτελεί η φετινή Ολλανδία ίσως την «μπλοκάρει» στο γήπεδο ενώ Ρόμπεν, Σνάιντερ είναι ικανοί από μόνοι τους να εκθέσουν οποιαδήποτε άμυνα, πολλώ δε μάλλον όταν παίζουν μαζί.

Κοντολογίς, ποντάρισμα στο 2 dnb των Ολλανδών.

Μεξικό – Καμερούν, ήτοι ποιότητα εναντίον δύναμης. Και σε καλή τιμή η πρώτη. Η έλλειψη επαγγελματισμού στην αφρικανική ομάδα που άργησε να πάει στη Βραζιλία με τη γνωστή, πριν κάθε μεγάλο τουρνουά ιστορία των πριμ και τον Σάμουελ Ετό να σηκώνει… αντάρτικο οδηγούν σε συμπέρασμα αποδιοργάνωσης. Εκτη σερί εμφάνιση σε τελική φάση Παγκοσμίων Κυπέλλων για το Μεξικό και στις προηγούμενες πέντε κατάφερε να περάσει από τον όμιλο. Με τον Μιγέλ Ερέρα στον πάγκο έχει βελτιωθεί, και διαθέτει γεμάτο ρόστερ.

Με το Χιλή – Αυστραλία δεν θα ασχοληθώ. Στην άκρη, απλά.

Το πλήρες άρθρο και ο τρόπος στοιχηματισμού στο bxpbet.com.

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitterκαι Google+)

Keywords
Τυχαία Θέματα