Προβλέψεις για το σημερινό Στοίχημα: Επιμένων… βεστφαλικά

Τελικός Champions League απόψε. Απλά, λιτά και απέριττα τα δεδομένα έχουν ως εξής:

1. Scripta manent

7 Φεβρουαρίου πρότεινα και πόνταρα αρκετά special bets, μπορείτε να τα θυμηθείτε εδώ. Και πληρώθηκα αρκετά, όπως τη 2η θέση του ΠΑΟΚ (1.80), να πάει στα ημιτελικά του Champions League η Ντόρτμουντ (2.50) και να υποβιβαστεί η ΚΠΡ

(1.50).

Τι περιμένω; Να πάρει απόψε το Τσου-Λου η Ντόρτμουντ! Σε 15.00 απόδοση τότε, αν μη τι άλλο το προαίσθημά μου διήνυσε πολύ δρόμο αλλά, 25 του Μάη, είναι παρών!

2. Αν είναι να γίνει, ας γίνει στην παράταση

Κοπιάρω το κομμάτι μου από το σχετικό post του kingbet.net αναφορικά με τις εκτιμήσεις μιας… ενδεκάδας συντελεστών της «King Bet» (η σχετική, απολαυστική και σπάνια ανάρτηση, εδώ!):

«Αποδόσεις, αριθμοί, στατιστικά, φόρμα, παράδοση, συμπτώσεις, ιστορίες. Μήπως κάπου χάνουμε το νόημα, διάολε; Το ίδιο το παιχνίδι. Οκτώ χρόνια πάνε από τότε που πραγματικά χάρηκα μπάλα, από την Κωνσταντινούπολη και το ultimate come back της Λίβερπουλ.

Συνήθως σε τελικούς, η αλήθεια είναι, δεν χαιρόμαστε μπάλα. Ο πρώτος τελικός που το βιβλίο της μνήμης έχει ήταν το ’91: θυμάμαι αμυδρά Ερυθρό Αστέρα και Μαρσέιγ στο γήπεδο, θυμάμαι ότι πήγαν στα πέναλτι αλλά όχι τα πέναλτι αυτά καθ’ αυτά: ένας 12χρονος που γνωρίζει το ποδόσφαιρο, είχε πάει από ώρα για νάνι. Πιο έντονα θυμάμαι την φαουλάρα, ένα χρόνο μετά, του Κούμαν, στο Μπάρτσα – Σαμπντόρια 1-0, στην παράταση, και στα αφτιά προφανώς υπάρχει ακόμη ο ήχος της περιγραφής του Μανώλη Μαυρομάτη.

Στο σήμερα, αρχές Φλεβάρη έριξα ένα χαβαλεδιάρικο bet διαρκείας για κατάκτηση: Ρεάλ στο 4.50 τότε, Ντόρτμουντ στο 15.00. Αν και madridista, αφού χειροκρότησα (από μέσα μου) την Ντόρτμουντ, αφού έβρισα φωναχτά τον Κασίγιας, θυμήθηκα το bet. Μωρέ λες; Αν είναι να γίνει πάντως, ας γίνει με fun bets: άλλωστε από την εποχή του Κούμαν έχει να κριθεί στην παράταση, έξι φορές προσπεράστηκε και πήγε στα πέναλτι.

Το λοιπόν: κατάκτηση Ντόρτμουντ στην παράταση (και… τέζα οι Βαυαροί) με απόδοση 17.00 διαδικτυακά, με 1-1 ή 2-2 στο 90λεπτο (7.00 και 15.00 οι τιμές) και πρώτους ή anytime σκόρερ Μπλαστσικόφσκι και Μπόατενγκ. Α, και με το Ιταλό Ριτσόλι «κόρακα», πέναλτι (3.30)!».

3. Συμπτώσεις, πολλές συμπτώσεις

Ο,τι θα αναφέρω παρακάτω για το 1997, ισχύει ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι για το 2013.

Το 1997 λοιπόν η Ντόρτμουντ κατέκτησε το Champions League και…

- στέφθηκαν πρωταθλήτριες στις χώρες τους Πόρτο, Γαλατασαράι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους.

- πρωταθλήτρια και η Μπάγερν μετά από δύο σερί τίτλους της Ντόρτμουντ. Ακριβώς όπως και… τότε!

- Η Φορτούνα Ντίσελντορφ είχε υποβιβαστεί από την Μπουντεσλίγκα, ενώ είχε ανέβει από τη β’ κατηγορία η Χέρτα.

- Η Στουτγκάρδη είχε προκριθεί στον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας κερδίζοντας την Κότμπους (την 1η Ιουνίου παίζει στον φετινό τελικό με την Μπάγερν).

- Πρώτος σκόρερ της Bundesliga ήταν ο Ουλφ Κίρστεν της Λεβερκούζεν (φέτος ήταν ο Στέφαν Κίσλινγκ: της Λεβερκούζεν βεβαίως βεβαίως!).

- Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα Α1 μπάσκετ αλλά και την Euroleague.

- Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;

4. Επίσης…

- Η Ντόρτμουντ έχει χάσει όλους τους ζυγούς τελικούς της στα Κύπελλα Ευρώπης και έχει κερδίσει τους μονούς. Ο φετινός είναι ο πέμπτος…

- Ντόρτμουντ και Μπάγερν συναντήθηκαν ξανά στα Κύπελλα Ευρώπης τη σεζόν 1997-98, στην προημιτελική φάση του Champions League: 0-0 στο Μόναχο, 0-0, και η ρεβάνς στο «Βεστφάλεν», 1-0 στην παράταση η Ντόρτμουντ πήρε την πρόκριση με γκολ του Σαπουιζά στο 120’. Ναι, στην (επιθυμητή μου για απόψε) παράταση!

- Ο μοναδικός αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο ανάμεσα στις δυο ομάδες βρήκε νικήτρια την Ντόρτμουντ, που κέρδισε 5-2 στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας στο Βερολίνο.

5. Ποντάρω…

- Κατάκτηση Ντόρτμουντ. Και μπορεί στην παράταση!

- Γνωστός πεναλτάκιας ο Ιταλός ρέφερι Ριτσόλι. 3.30 πλερώνει!

- Στη μοιρασιά. Μου έχει κολλήσει σκορ 1-1 εδώ και μέρες. Και πρώτος επιμένω να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας.

- Να προηγηθεί η Μπάγερν και να ισοφαρίσει η Ντόρτμουντ; Too much. Να ισοφαρίσει η Μπάγερν; Πιθανό. Περισσότερο από το πρώτο. Αρα ψάχνουμε για Βεστφαλό πρώτο σκόρερ. Μπλαστσικόφσκι, κύριοι! Και anytime.

- Αν πάλι είναι να πέσω έξω, για fun bets μιλάμε, κράτησα τον Μπόατενγκ. Για καμιά κεφαλιά σε στημένο, ποτέ δεν ξέρεις.

- Κόρνερ. 18 (!) είχε το περσινό Μπάγερν – Τσέλσι, από το Τσέλσι – Γιουνάιτεντ 1-1 το 2008 είχε να εμφανιστεί over 10,5 κόρνερ σε τελικό. Ναι, ξανά η Τσέλσι. Ενστικτωδώς πήγα στο 7-8 κόρνερ (ή under 9,5).

6. Ο φόβος

Δυο από τους τρεις «εμφύλιους» τελικούς έχουν κριθεί στα πέναλτι. Το 2008 στη Μόσχα η Μάντσεστερ κέρδισε 6-5 την Τσέλσι (1-1 κ.α.), ενώ το 2003 στο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Μίλαν νίκησε τη Γιουβέντους με 3-2 (0-0 κ.α.).

Ο πρώτος «εμφύλιος» ήταν το Ρεάλ – Βαλένθια 3-0. Οπου «Βαλένθια» η… Ντόρτμουντ της εποχής: στον όμιλο άφησε εκτός Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν και από κάτω της την Μπάγερν, στη δεύτερη φάση ομίλων άφησε εκτός Φιορεντίνα και Μπορντό και, στα νοκ άουτ, «χόρεψε» λεβαντίνικα τις Λάτσιο και Μπαρτσελόνα στο «Μεστάγια» (4-2 και 4-1)!

Στον τελικό όμως, «γατάκια». Ο αποψινός μου φόβος…

Αναλυτικά οι σημερινές μου προτάσεις στο bxpbet.com.

Νίκος Μποζιονέλος

https://www.facebook.com/nikbozo

Twitter: @nikbozo

Keywords
Τυχαία Θέματα