Σαμαράς: Θα φτιάξουμε μια χώρα που θα παράγει – Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες (live ενημέρωση)

Λίγο μετά τις 14.3ο το μεσημέρι έφτασε στην Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ, την οποία υποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ελ. Βενιζέλος».

Στις 15:15 η κα Μέρκελ μαζί με τον Πρωθυπουργό συμμετείχαν σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε

καινοτόμους τομείς. Στις δηλώσεις του ο Σαμαράς τόνισε:

«Η χώρα μας διαθέτει έμψυχο υλικό μεγάλης ακτινοβολίας και εμβέλειας. Θα φτιάξουμε μία κοινωνία που θα παράγει και όχι μόνο θα καταναλώνει. Εσείς ως φιλόδοξοι επιχειρηματίες έχετε την γνώση εμείς έχουμε την ευθύνη για να γίνει αυτή η επιχειρηματικότητα».

Από την μεριά της είπε η Μέρκελ:

«Ήρθα σήμερα για να ακούσω τις ανησυχίες και την πρόοδό σας. Να ρίξω μια ματιά στο μέλλον και να συζητήσω με ανθρώπους που έχουν αναλάβει νέες πρωτοβουλίες. Γνωριζω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση που βιώνετε και διαρκεί ακόμη στην Ελλάδα για πολλούς ανθρώπους. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες και μπορεί κανείς να ανοικοδομήσει πράγματα».

Κατά την είσοδό της, η κα Μέρκελ χαιρέτησε δια χειραψίας τους νέους επιχειρηματίες, που συμμετείχαν στο forum και αντάλλαξε δύο λόγια με πολλούς από αυτούς, οι οποίοι της συστήθηκαν και της είπαν τον τομέα, στον οποίο ο καθένας δραστηριοποιείται.

Στις 17.30 το απόγευμα η Γερμανίδα Καγκελάριος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και μετά θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ. Το βράδυ και πριν αναχωρήσει η Γερμανίδα καγκελάριος θα παραθέσει επίσημο γεύμα ο Πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το τι περιμένει η κυβέρνηση απ’ αυτήν την επίσκεψη, ουσιαστικά στο Μαξίμου περιμένουν από την Μέρκελ να μιλήσει με καλά λόγια για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, μετά και την έξοδο στην αγορά. Παράλληλα, θα εγκαινιάσει θα εγκαινιάσει το ταμείο ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και σε κοινές δράσεις Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα